Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 24-09-2010

Vernielingen

IJSSELSTEIN Bij een woning werden in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 september vernielingen gepleegd. De politie zoekt getuigen.

Rond 03.35 uur kreeg de politie de melding dat van een woning aan het Zenderhof de voorruit van een woning was vernield. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat niet alleen de voorruit van de woning met een steen was ingegooid, maar ook dat met vuurwerk een afdakje bij de voordeur was vernield.

De 37-jarige bewoner deed aangifte van de vernielingen. Hij was rond 03.30 uur wakker geworden van een harde knal en glasgerinkel. Eerst dacht hij nog aan blikseminslag, maar toe hij naar buiten keek, zag hij een rookwolk. Toen hij vervolgens beneden poolshoogte ging nemen, zag hij de ruit van de woonkamer was vernield en dat er ook rook in de kamer hing en het sterk naar vuurwerk rook. De bewoner had geen idee wie de vernielingen zou kunnen hebben gepleegd.

Aan getuigen van de vernielingen en aan mensen die rond 03.30 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Zenderhof, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsendief

NIEUWEGEIN De bewaking van het Sint Antoniusziekenhuis aan de Koekoekslaan betrapte op donderdagmiddag 23 september een fietsendief en hield hem aan.

Rond 16.45 uur kreeg een beveiliger van het ziekenhuis de melding dat een jongen zich verdacht ophield bij de fietsenstalling en ongezond veel aandacht had voor gestalde fietsen. Hij ging poolshoogte nemen en zag dat de verdachte met een damesfiets weg wilde lopen. Bij het zien van de beveiliger, liet de verdachte de fiets los en rende weg. De beveiliger zette de achtervolging in en wist de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Nieuwegein , na een sprint aan te houden. Hij werd even later aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Bromfietscontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN De politie heeft op donderdag op twee plaatsen een bromfietscontrole gehouden.

De controle vond van 13.30 uur tot 17.15 uur op het Sluiseiland in Vianen en van 18.00 uur tot 19.45 uur op de Podiumweg in IJsselstein. Door motoragenten werden 53 brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen begeleid. Veertig bestuurders hadden alles in orde, maar de overige dertien bestuurders kregen een bekeuring. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor te veel geluid en een te hoge constructiesnelheid (=opgevoerd). Tevens werden vier uitlaten in beslag genomen.