Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 24-09-2010

Te snelle motorrijder

BREUKELEN Een motorrijder raakte op donderdagmiddag 23 september zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 17.20 uur zag een agent in een onopvallend videovoertuig dat een motorrijder met een behoorlijke snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht reed. Ter hoogte van Breukelen klokte de agent hem op een snelheid van 150 km/u (na wettelijke correctie: 145 km/u), terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De motorrijder, een 45-jarige man uit Landsmeer, werd aan de kant gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op donderdag 23 september in samenwerking met het Korps Landelijke Politiediensten, Belastingdienst en het Openbaar Ministerie een verkeerscontrole op de Provincialeweg N201, bij de afrit van de Rijksweg A2 gehouden.

In totaal 228 automobilisten moesten een blaastest afleggen, waarbij drie automobilisten te veel bleken te hebben gedronken. Zij bliezen 475, 615 en 655 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt en de laatste twee moesten hun rijbewijs inleveren. Tevens schreven agenten 32 bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen. Een vrachtwagenchauffeur kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de rijtijdenwet/het onklaar maken van de tachograaf.

Door een ANPR-auto (Automatic Numberplate Recognition) werden 10192 kentekens gescand, wat 172 hits opleverde. De Belastingdienst heeft 322.000 euro ingevorderd, waarbij 12.000 euro direct werd geïnd, en dertien autos werden in beslag genomen.

Onnodig remmen en alcohol

WOERDEN De politie maakte naar aanleiding van een aanrijding tussen drie auto tegen twee van de bestuurders proces-verbaal op: één voor onnodig remmen en één voor rijden onder invloed van alcohol.

Rond 12.00 uur stond een 64-jarige automobilist uit Heeten op de rechter rijstrook te wachten voor het rode verkeerslicht bij de kruising van de Europabaan met de M. A. Reinaldaweg. Achter hem stond een 69-jarige automobilist uit Kamerik en links naast hem een 24-jarige automobilist uit Rotterdam. In verband met wegwerkzaamheden was de linkerrijstrook na de kruising afgesloten.

Bij groen licht trok de 24-jarige Rotterdammer hard op en voegde pal voor de automobilist uit Heeten naar rechts in. De Hetenaar vond dat geen net verkeersgedrag en claxonneerde naar de Rotterdammer. Die ging daarop zonder noodzaak vol in de remmen en stopte. De Hetenaar wist zijn auto op tijd tot stoppen te brengen, maar de achter hem rijdende 69-jarige Kamerikker zag dit te laat. Hij botste tegen de auto van de Hetenaar, die op zijn beurt op de auto van de Rotterdammer werd gedrukt. Niemand raakte gewond.

Agenten gingen ter plaatse en maakten proces-verbaal tegen de Rotterdammer op voor het zonder noodzaak remmen (artikel 5 Wegenverkeerswet: in gevaar brengen van het overige verkeer). Tevens bleek dat de Kamerikker te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 640 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Van dak gevallen

WOERDEN Op donderdag 23 september viel een man van een dak en raakte gewond.

Rond het middaguur was een 63-jarige man uit Woerden bij de woning van zijn dochter aan de Havenstraat op het dak aan het werk. Daarbij viel hij van het dak en raakte gewond. De ambulance, brandweer en politie gingen ter plaatse. Het 63-jarige slachtoffer werd gestabiliseerd en per ambulance naar het Hofportziekenhuis in Woerden gebracht.

Direct afrekenen

BREUKELEN Een Turkse automobilist uit Italië moest op donderdagavond 23 september direct afrekenen voor een grote snelheidsoverschrijding op de Rijksweg A2.

Rond 21.15 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over de A2 rijden. Zij klokten de automobilist, een Turkse man (leeftijd onbekend) woonachtig in Italië, ter hoogte van Vinkeveen/Breukelen op een snelheid van ruim 170 km/u. De automobilist werd aan de kant gezet. In overleg met een Officier van Justitie werd hem een boete van 450 opgelegd, die hij direct moest betalen. Na de boete te hebben voldaan, mocht hij zijn weg met een legale snelheid vervolgen.