Scania


vrijdag 17 september 2010 12:09

Vijfhonderdste Scania voor B. Wezenberg BV

B. Wezenberg Transport B.V. te IJsselmuiden, onderdeel van de Wezenberg Groep, heeft de 500ste Scania in gebruik genomen.


De jarenlange goede onderlinge relatie tussen Scania en Wezenberg wordt hiermee bevestigd. De 500ste Scania maakt deel uit van een nieuwe order van in totaal 50 voertuigen, waaronder 35 Scania R-series en 15 nieuwe G-series. Alle voertuigen voldoen aan de Euro 5 norm. Aflevering vond plaats door de Scania dealer in Zwolle.

B. Wezenberg vernieuwt het wagenpark op zeer regelmatige basis. Vandaar dat we al veel nieuwe R-series, Truck of the Year 2010, bij het bedrijf uit IJsselmuiden zien rijden. Deze zijn allen voorzien van de 440 pk sterke Euro 5 XPI motor en riante Scania Topline cabine. Ook de nieuwe Scania G-Highline cabines hebben de nieuwe exterieur- en interieurkenmerken. Qua motorisering is gekozen voor de 400 pk sterke Scania Euro 5 XPI motor. De G-cabine heeft een lage instap en is zeer geschikt voor het middellange internationale transport. De firma Wezenberg was indertijd de eerste klant in Nederland die deze G-400 trekkers op grote schaal heeft aangeschaft

B. Wezenberg Transport B.V. is een modern, kwaliteitsgericht bedrijf met een lange historie. Het bedrijf verzorgt de distributie en het transport van levensmiddelen - met een specialisatie in het groente- en fruittransport - en non-food producten door heel Europa en daarbuiten. Dit vervoer wordt verricht met behulp van verschillende soorten opleggers en kippers. De afgelopen jaren richt Wezenberg zich ook sterk op de geconditioneerde en ongeconditioneerde winkeldistributie. Van origine is Wezenberg een specialist in groente en fruittransport, maar sinds de oprichting in 1945 heeft het familiebedrijf met vier generaties een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het beleid is gericht op diensten uitgevoerd met uiterste flexibiliteit, betrouwbaarheid en efficiency. Inmiddels heeft Wezenberg Transport een plaats verworven tussen de transporteurs van betekenis. Wezenberg Transport is onderdeel van de Wezenberg Groep waarbij 250 personen werkzaam zijn.