Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht, 24-09-2010

Man bedreigd

BILTHOVEN Een man die goederen bij een woning kwam afleveren, werd op donderdagavond 23 september met een mes bedreigd.

Naar aanleiding van klachten over eerder geleverde goederen ging een 41-jarige man uit Zeist naar de woning van een 25-jarige man in Bilthoven om daar vervangende spullen te brengen. In de woning ontstond een discussie tussen de leverancier en de bewoner, waarop de bewoner zo kwaad werd dat hij een mes pakte en daarmee op de Zeister af kwam. De laatste vluchtte daarop de woning uit en belde 1-1-2.

Agenten gingen ter plaatse en belden bij de woning aan. Aanvankelijk zei de bewoonster dat de verdachte niet meer aanwezig was en dat de agenten de woning niet in mochten, maar de agenten wisten haar toch te overtuigen hen binnen te laten. Bij een onderzoek in de woning troffen zij de 25-jarige verdachte in een kast aan. Hij wilde er niet uitkomen, werd vervolgens met de nodige moeite in de kast geboeid en eruit geholpen.

De agenten brachten hem met een politieauto over naar het politiebureau, maar hij gedroeg zich tijdens het transport zo recalcitrant, dat zij zich genoodzaakt zagen met zwaailicht en sirene naar het bureau te rijden. Zijn verzet was echter dermate ernstig dat de agenten onderweg moesten stoppen om de verdachte weer onder controle te brengen. Daarna kon de verdachte onder begeleiding van meerdere agenten alsnog naar het bureau worden vervoerd. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De Zeister deed aangifte van de bedreiging met het mes. De agenten deden aangifte van verbale bedreiging met de dood, belediging en verzet van de verdachte.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op donderdag 23 september op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond plaats op de Voordorpsedijk, Bisschopsweg, Arnhemse Bovenweg, Krakelingweg en De Dreef. In totaal schreven agenten 52 bekeuringen uit, onder andere voor een te hoge snelheid (33), geen gordel (5) en rijden in strijd met geslotenverklaring (9).