Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 24-09-2010

Tas uit kerk gestolen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een man stal op donderdagochtend 23 september een tas uit een kerk. Na een achtervolging liet hij zijn buit achter.

Rond 11.15 uur was een 47-jarige vrouw uit Leersum aan het werk in de kerk aan de Klaproos. Zij had haar tas daar in een kast neergelegd. Plotseling zag zij dat een man bij de kast wegliep en dat hij haar tas in zijn handen had. De Leersumse rende achter de man aan en hij vluchtte de kerk uit. Op straat sprak zij een bestuurder van een TNT-busje aan en verzocht hem de politie de bellen. Een passerende taxichauffeur ging met de auto achter de te voet vluchtende verdachte aan, die het Valkenkamp in rende. De verdachte gooide zijn tas op die straat weg en wist te ontkomen. De taxichauffeur pakte de tas van de Leersumse op en gaf die aan haar terug. De verdachte had nog geen kans gezien iets uit de tas te stelen. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De verdachte is een blanke man, Oost Europees type, rond de 35 jaar oud, stevig postuur, ± 1.80 meter, donker halflang haar en hij droeg een grijze broek en een lichtgrijze trui.

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Klaproos/ het Valkenkamp wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen fiets

RHENEN Agenten hielden op donderdag 23 september drie mannen aan in verband met de diefstal van een fiets.

Rond 09.45 uur kreeg de politie de melding dat er een fiets was gestolen en dat de verdachten met de fiets op de Molenstraat zouden staan. Meerdere agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met de fiets aan. Hij verklaarde de fiets van twee andere mannen te hebben gekocht. De agenten hielden de 29-jarige man aan en namen de fiets in beslag.

Bij onderzoek in de omgeving troffen de agenten de twee mannen op de Plantsoenstraat aan. De twee, mannen van 27 en 34 jaar en afkomstig uit Rhenen, werden aangehouden. Alle verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen mishandeling door vuurwerk VEENENDAAL Op maandagavond kwam aan de Tinneweide vuurwerk tot ontploffing te midden van een grote groep mensen. Meerdere mensen liepen hierdoor gehoorproblemen op. Eén slachtoffer liep ook tweedegraads brandwonden op.

Maandagavond stonden omstreeks 19.15 uur ruim 70 mensen klaar bij buurthuis De Til aan de Tinneweide voor de start van Lampegietoptocht. Plotseling werd door onbekenden een stuk vuurwerk afgestoken en weggegooid. Het vuurwerk kwam terecht in de groep wachtende mensen en vervolgens tot ontploffing te midden van een kring van vijf personen. Meerderen van hen liepen gehoorproblemen op. Eén van hen, een 20-jarige man uit Veenendaal, liep daarnaast ook nog tweedegraads brandwonden op. Ook kledingstukken van diverse mensen raakten onherstelbaar beschadigd.

Getuigen zagen dat het vuurwerk vanaf één van de flats aan de Tinneweide werd gegooid. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar meer getuigen die dit hebben gezien en naar andere nuttige informatie over deze mishandeling. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.