Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 24-09-2010

'Beginnend bestuurder' uit de bocht

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op de Blaakweg een 19-jarige automobilist uit Goirle aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie ontving rond 04.30 uur de melding van een verkeersongeval. Op de Ringbaan West, ter hoogte van de Blaakweg troffen de agenten drie personen in de groenstrook aan. De 19-jarige vertelde dat ze betrokken waren bij een verkeersongeval. De auto waarin het drietal reed was in een slip geraakt waarna deze in de bosschages tot stilstand was gekomen. Alle drie de inzittenden waren daarbij licht gewond geraakt. Behalve de bestuurder, die onder invloed van alcohol verkeerde, werden de anderen ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Op het bureau bleek dat de 19-jarige 395 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verdachte situatie leidt tot aanhouding

BERKEL-ENSCHOT - De politie heeft vanmorgen een 19-jarige jongen uit Berkel-Enschot aangehouden. Rond 04.00 uur ontvingen agenten de melding van een inbraak in een school in de Torenhoekstraat. Bij de school zagen ze een auto met hoge snelheid wegrijden. Agenten startten direct de achtervolging. Het lukte ze korte tijd later de auto te doen stoppen. In de auto vonden ze een zaklamp en handschoenen. De beginnend bestuurder, de 19-jarige, verkeerde onder invloed van alcohol. Er werd geen braakschade aan de school geconstateerd. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim zes maal de toegestane hoeveelheid overtrad. Hij had 595 ug/l aan alcohol in zijn bloed. zijn rijbewijs is ingevorderd.

Passagiers overmeesteren 'verwarde' man

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Hij is op het bureau ingesloten voor onderzoek.

De politie ontving rond 18.30 uur de melding van een 52-jarige buschauffeur van een Belgisch vervoersbedrijf dat hij problemen had met een passagier. Op de Ringbaan West troffen agenten de bus aan. De chauffeur vertelde dat een passagier die onder invloed verkeerde tijdens de rit het stuur wilde overnemen. Door rukbewegingen aan het stuur slingerde het voertuig en belandde deels in de berm. Door deze actie ontstond er paniek onder de medepassagiers in de bus. Het lukte enkelen de 38-jarige man los te trekken van het stuur en de
buschauffeur waarna de politie in kennis gesteld werd. Agenten hielden de man aan.

Politie verricht drie arrestaties in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichten in totaal drie arrestaties. Twee Tilburgers van 21 jaar mochten mee naar het bureau voor openlijke geweldpleging. Het tweetal was even na 04.00 uur betrokken bij een vechtpartij in de Veemarktstraat. Agenten zagen dat ze een 22-jarige man uit Maastricht die op de grond lag meerdere keren tegen het hoofd schopten. De politie greep in en nam het duo mee. Een 21-jarige man uit Biezenmortel vond het tegen 04.00 uur nodig om met terrasmeubilair te gooien. Ook hij mocht mee voor wanordelijk gedrag.

Politie treft hennepkwekerij aan op tiende verdieping

TILBURG - De politie heeft gisterochtend op de tiende verdieping van een flatgebouw in de Sibeliusstraat een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten stelden na een ontvangen tip een controle in. Een slaapkamer was ingericht als kwekerij. De ruimte huisveste 100 planten. De bewoner, een 26-jarige man is aangehouden. Hij woont samen met zijn vriendin en pasgeboren baby. De hennep en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 24-09-2010 11:38 | © Regio Midden en West Brabant |