Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.40 uur

Utrecht, 24-09-2010

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 23 september een 40-jarige winkeldief uit Amersfoort aangehouden.

Een agent was in een winkel aan het Sint Jorisplein met een winkelmedewerker aan het praten, toen hij omstreeks 16.15 uur de 40-jarige Amersfoorter op hoge snelheid vanuit de Sint Jorisstraat de Hellestraat in zag fietsen. Onder zijn jas leek de man wat te verbergen. De agent vertrouwde het niet, sprong ook op de fiets en ging de man achterna. Op t Zand haalde hij de man in en vroeg hem naar de spullen onder zijn jas. De Amersfoorter had een warrig verhaal. Omdat de naam van de winkel op de spullen stond, besloot de agent de verdachte mee te nemen naar de desbetreffende winkel. Daar vertelden twee meisjes dat ze kort daarvoor hadden gezien dat de man de spullen had gestolen. Daarop werd de winkeldief ingerekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook mag hij zich gedurende één jaar niet in de winkel vertonen.

Brandwonden door frituurpan

AMERSFOORT Op donderdag 23 september zijn twee mannen gewond geraakt toen zij een brandende frituurpan met water wilden blussen.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding dat er brand was in een woning aan de Fideliohof. Meerdere eenheden gingen naar het adres. Het bleek om een kleine brand te gaan die de brandweer snel onder controle had. De oorzaak was een frituurpan die vlam had gevat. Twee bewoners van de woning, vader en zoon (verdere gegevens ontbreken), wilden voorkomen dat de keuken vlam zou vatten en tilden de brandende frituurpan naar de badkamer. Om de vlammen te doven, gooiden zij water over de pan. Daardoor schoot brandend vet uit de frituurpan, waardoor zij allebei brandwonden opliepen. Ambulancepersoneel heeft vader en zoon overgebracht naar het ziekenhuis. In gevallen van vlam-in-de-pan moet deze nooit met water worden geblust, maar met een deksel, blusdeken of een natte theedoek worden afgedekt.

Snorfietser gewond

AMERSFOORT Een 18-jarige snorfietser uit Amersfoort is op donderdag 23 september gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 30-jarige automobilist, ook uit Amersfoort.

Rond 12.40 uur reed het slachtoffer met zijn snorfiets vanaf het Brinkpad de Kattenbroekerpoort op. De 30-jarige automobilist wilde een parkeervak op de Kattenbroekerpoort verlaten. Hij zag de man op de snorfiets aankomen en dacht vóór de scooter weg te kunnen rijden. De snelheid van de scooterrijder bleek te hoog waardoor een aanrijding ontstond, waarbij de snorfietser gewond raakte. Ambulancepersoneel heeft de man met diverse schaafwonden en een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter is door de politie voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Tijdens een verkeerscontrole op de kruising van de Arnhemseweg met de Lockhorsterweg, zijn op donderdag 23 september 26 mensen bekeurd.

De politie controleerde tussen 07.45 uur en 08.45 uur vooral fietsers die het rode verkeerslicht negeerden. De mensen die een bekeuring kregen, kunnen binnenkort een acceptgiro in de bus verwachten.

Gewonden bij aanrijding

AMERSFOORT Een 10-jarige jongen, een 45-jarige man en een 44-jarige vrouw, allen uit Amersfoort, zijn op donderdag 23 september gewond geraakt bij een aanrijding op de Barchman Wuytierslaan.

De 10-jarige jongen wilde met zijn fiets het fietspad op rijden, maar zag daarbij een scooter over het hoofd. De bestuurder van de scooter, de 45-jarige man, probeerde nog uit te wijken, maar reed tegen de jongen aan. Daarbij kwamen zij alle drie ongelukkig ten val. De jongen kwam op de straat terecht. De bestuurder van de scooter viel tegen een muurtje en de passagier van de scooter, de 44-jarige vrouw, viel op het fietspad.

Gezien de verwondingen werd het drietal overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek de bestuurder van de scooter een gebroken neus te hebben, een aantal gebroken ribben, was zijn rug gekneusd en had hij een (lichte) hersenschudding. De vrouw moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven. De 10-jarige fietser hield aan het ongeluk een aantal hechtingen aan zijn hoofd over, maar mocht vrij snel weer naar huis. De politie onderzoekt de aanrijding.