Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.35 uur

Utrecht, 24-09-2010

Vermist meisje teruggevonden

UTRECHT - Een 17-jarig meisje dat sinds april vermist werd, is deze week teruggevonden na onderzoek door de politie. De oma van het meisje, een 59-jarige inwoonster van Utrecht, werd dinsdag 21 september aangehouden op verdenking van onttrekking van het meisje aan het gezag.

Bij huiszoeking dezelfde dag in de woning van de oma in Leidsche Rijn werd informatie aangetroffen, die wees op de verblijfplaats van het meisje. In combinatie met informatie die de politie al had, kon een adres worden achterhaald. De politie van Limburg-Zuid trof haar daar nog dezelfde dag aan. De man die het meisje onderdak bood, werd eveneens aangehouden.

In april dit jaar liep het meisje weg uit een gesloten inrichting in Zetten. Het televisieprogramma Tros Vermist besteedde op 4 juni aandacht aan haar vermissing. In juli raakte de Utrechtse politie erbij betrokken, omdat de oma mogelijk meer wist over de verblijfplaats van het meisje. Een onderzoek werd ingesteld en agenten gingen meermaals aan de deur. De vrouw wilde echter niets vertellen.

De oma is in verzekering gesteld. De man die onderdak bood, is na verhoor heengezonden. Het meisje is inmiddels weer onder de zorg van Jeugdzorg gebracht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Gestolen auto

UTRECHT- Op donderdagavond werd een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen auto.

Omstreeks 22.45 uur zagen agenten een auto vreemd geparkeerd staan op de Europalaan. De auto bleek als gestolen te boek te staan en de agenten besloten de auto vanaf een afstand in de gaten te houden. Niet veel later kwam een 32-jarige man uit Utrecht aanlopen. Hij stapte in de auto en wilde wegrijden. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bestolen van laptop

UTRECHT- Op donderdagavond werd een man bestolen van zijn laptop. Dit gebeurde door drie daders.

Omstreeks 23.30 uur fietste een 35-jarige man uit Amsterdam over de Kanaalweg toen hij ter hoogte van de Balijebrug plotseling werd tegengehouden door drie mannen. De mannen bedreigden hem mondeling en hij moest zijn tas met laptop afgeven. Gezien de bedreigende situatie besloot de man dit de doen en de daders verdwenen. Een politiehond werd ingezet en deze rook een spoor. Ter hoogte van de Croeselaan werd dit reukspoor te zwak. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844.

Met brommobiel tegen boom

UTRECHT- Op donderdagavond raakte een man gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 18.10 uur kreeg de politie de melding dat een man met zijn brommobiel tegen een boom was gereden aan de Rijnsoever. Agenten troffen de man (geg.onb) aan. Hij was gewond geraakt aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Het is onbekend waardoor de man van de weg is geraakt.

Gevallen na roof

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een vrouw slachtoffer van tasjesroof.

Omstreeks 11.15 uur fietste een 22-jarige vrouw uit Utrecht over de Karpathosdreef. Zij hoorde een bromfiets van achteren naderen en plotseling werd haar tas, die ze op haar fiets had zitten, gepakt. De vrouw raakte in onbalans en kwam ten val. Hierbij raakte zij niet gewond maar raakte haar broek wel beschadigd. De twee jongens, die reden op een zwarte scooter, reden hard weg met de tas. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Brandstichter aangehouden

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij zijn huis in brand had gestoken.

Omstreeks 09.30 uur stond een deurwaarder voor de deur van een woning aan de Huijgenstraat. De 39-jarige bewoner van het pand zag dit en stak vervolgens zijn huis in de brand. De brandweer was snel ter plaatse en haalde de man uit de brandende woning. Hij raakte niet gewond, werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bewoners van de aangrenzende panden moesten voor korte duur hun huis uit. De brandweer bluste de felle brand en kon gelukkig voorkomen dat de brand oversloeg naar andere panden. Waarom de man tot zijn daad is gekomen, is nog niet bekend.