Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Wilp - Rijden onder invloed                               |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 24 september een 30-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist omstreeks middernacht staande op de parkeerplaats bij de afslag Deventer van de snelweg A1, nadat hij verdacht rijgedrag vertoonde. Bij de controle wees een blaastest uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 0,5 promille. De Deventernaar kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Twello - Sierden en waardepapieren weg bij woninginbraak  |

Bij een woning aan De Hoeven in Twello is donderdagochtend 23 september ingebroken. Hierbij werden onder meer diverse sieraden en enkele waardepapieren weggenomen.


De inbraak werd aan het begin van de middag ontdekt en gemeld. Er was een raam geforceerd om de woning binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844.


Onderstaand bericht is afkomstig van de gemeente Voorst:

|     |Voorst - Illegale storting afgewerkte olie in Voorst      |

De milieu-inspectie gemeente Voorst zoekt personen, die mogelijk getuige zijn geweest van het illegaal storten van 7000 liter afgewerkte olie in een gemaal te Voorst.
Op dinsdagmiddag 21 september 2010 is er door het Waterschap Veluwe een doordringende geur van olie waargenomen in het gemaal aan de Kerkstraat in dorp Voorst. Na inspectie bleek het te gaan om ruim 7000 liter afgewerkte olie.
Deze lozing heeft waarschijnlijk in de dagen ervoor plaats gevonden in de buurt van het gemaal.


Heeft u iets gezien of heeft u informatie over deze illegale storting, neem dan contact op met de milieu-inspectie van de gemeente Voorst via telefoonnummer (0571) 27 92 19. Ook kunt u contact opnemen met de politie in Twello, via 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --
|     |Epse - politie zoekt getuigen tijdens passantenonderzoek  |

De politie heeft met meerdere agenten vrijdag 24 september een passantenonderzoek ingesteld naar aanleiding van de mishandeling van een bewoner op de Dortherweg in Epse een week geleden. Het slachtoffer had twee inbrekers overlopen en werd door hen mishandeld.


Passantenonderzoek


De politie heeft vandaag ongeveer 60 passanten gesproken op en in de omgeving van de Dortherweg. De mensen reageerden heel positief op het passantenonderzoek. Uit de gesprekken met passanten zijn enkele waardevolle tips naar voren gekomen die nader zullen worden onderzocht door de politie.


Overval


In de afgelopen dagen is de politie druk bezig geweest met het onderzoek naar de twee verdachten die op vrijdagochtend 17 september rond het middaguur werden overlopen door de bewoners van een woning aan de Dortherweg in Epse en vervolgens de man mishandelden. De gemaskerde mannen wisten te ontkomen in vermoedelijk een blauwe VW Golf.


Politiehelikopter

De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in, waarbij de nodige politie-eenheden werden ingezet. Er werd een SMS-Alert bericht verstuurd met een deel van het kenteken en een in de buurt aanwezige politiehelikopter werd ingezet om de vluchtauto op te sporen. Inmiddels was het slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.


Getuigen gezocht

De politie heeft meerdere mensen gesproken en zoekt nog contact met een meisje op een fiets die rond 11.30 uur voor de gesloten overwegbomen aan de Dortherweg heeft gestaan. Zij is mogelijk een belangrijke getuige. De politie heeft een beperkt signalement van de verdachten omdat zij bivakmutsen op hadden. Zij zijn naar schatting tussen de 25 en 30 jaar oud.


De politie vraagt mensen die meer over weten over wat er is gebeurd en nog geen verklaring hebben afgelegd contact met de politie op te nemen. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(



---- --