Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 september 2010

Twee jongens bekeurd voor voorhanden hebben drugs

Rijssen - Holten

Donderdag 23 september hebben twee jongens uit Holten een bekeuring gekregen omdat zij op de Kalfstermansweide bezig waren een joint klaar te maken. Omdat het voorhanden hebben van drugs sinds 2010 in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) in Rijssen-Holten strafbaar is gesteld, kregen beide jongens, 16 en 18 jaar oud, een bekeuring. (2010086186)

Inbreker aangehouden

Enschede / Denekamp

Dinsdag 21 september heeft de politie een 38-jarige man in zijn woning in Enschede aangehouden. De man wordt verdacht van drie inbraken en zeven inbraakpogingen in Denekamp en Oldenzaal.

De 38-jarige Enschedeër is dinsdag 21 september omstreeks 12.30 uur in zijn woning aan de Javastraat aangehouden. De man wordt verdacht het plegen van twee inbraken en zeven inbraakpogingen in Denekamp, gepleegd in mei 2010 en van een inbraak in de nacht van zondag 19 op maandag 20 september in een woning in Oldenzaal. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010039411)

Subjectieve verkeerscontrole Mozartlaan Hengelo
De politie heeft op donderdag 23 september tussen 09.40 uur en 12.00 uur gecontroleerd op snelheid op de Mozartlaan in Hengelo. Van de 253 passanten reden er 54 te snel. De hoogst gemeten snelheid is 53 km/h waar 30 km/h is toegestaan. (2010086249)

De politie Twente is het project subjectieve verkeersveiligheid opgestart aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project, subjectieve verkeersonveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten.

Met ruim 1,31 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Hoge Hexel
Een 46-jarige automobilist uit Vroomshoop raakte vrijdag 24 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 24 september omstreeks 01.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Haarboerweg in Hoge Hexel, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 46-jarige man uit Vroomshoop, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,31 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010086421)

Winkeldief aangehouden

Enschede

Een 46-jarige Enschedeër werd donderdag 23 september aangehouden, omdat hij goederen had gestolen uit een winkel.

Donderdagmiddag 23 september omstreeks 15.00 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan het H.J. van Heekplein een man goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man, een 46-jarige Enschedeër, bleek vaker in die winkel diefstallen te hebben gepleegd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010086264)

Met ruim 1,46 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Almelo
Een 36-jarige automobilist uit Almelo raakte donderdag 23 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdag 23 september omstreeks 21.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 36-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,46 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010086409)

Diverse verkeerscontroles in Hengevelde / Bentelo en Diepenheim

Hengevelde / Bentelo / Diepenheim

De politie heeft tijdens diverse verkeerscontroles in Hengevelde / Bentelo / Diepenheim op donderdag 23 september 18 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Needestraat in Hengelvelde, waar vanwege een wegwerkzaamheden een gesloten verklaring geldt, Grondhuttenweg in Bentelo en Needseweg / Watermolenweg in Diepenheim.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het negeren van een gesloten verklaring, het niet dragen van een autogordel, overschrijden van de maximum snelheid, gevaarlijk rijgedrag en diverse andere overtredingen. (2010086399)

Man aangehouden voor heling.
Almelo
Op de Rohofstraat te Almelo werd op woensdag 23 september omstreeks 15.30 uur een 54-jarige man uit Almelo gecontroleerd. De man had vijf digitennes, nog origineel verpakt, bij zich. De digitennes waren voor verhuur bestemd, de man gaf aan ze gekocht te hebben. De man werd aangehouden.

Nadat het zenuwachtige gedrag van een man nabij het Station twee surveillerende agenten al opgevallen was, kwam dezelfde man hen fietsend op de Rohofstraat tegemoet. Hier werd de man gecontroleerd. Bleek dat de man vijf digitennes, bestemd voor verhuur, bij zich had. De man gaf aan deze gekocht te hebben op het Station van meerdere personen. De man werd ter plaatse aangehouden voor heling en werd later in verzekering gesteld. Nader onderzoek naar de herkomst van de digitennes wordt ingesteld. (2010086281)

Man betrapt bij inbraak.
Hengelo
Op vrijdag 24 september omstreeks 02.00 uur werd gemeld dat er ingebroken werd in een winkel aan de Christiaan Langefeldstraat te Hengelo. Politieagenten betrapten vervolgens een 24 jarige man uit Hengelo tijdens zijn inbraakwerkzaamheden. De man werd aangehouden.

De politie kreeg op 24 september omstreeks 02.00 uur een melding dat er ingebroken werd in een pand aan de Christiaan Langefeldstraat te Hengelo. Ter plaatse gekomen zagen de politieagenten dat de toegangsdeuren van het pand opengebroken waren. Tevens zagen zij dat voor het pand nog een personenauto stond met daarin een man. Deze man had kort hiervoor ingebroken. Hij had meerdere manden met brood weggenomen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding doch werd met gepast geweld onder controle gebracht en overgebracht naar het politiebureau. In de auto van de man werd nog een eigen gemaakt slagwapen, een houten knuppel met uitstekende schroeven, aangetroffen. Zowel het wapen als de auto werd in beslag genomen. Het brood werd aan de eigenaar van de winkel terug gegeven. (2010086433)

Aanrijding met letsel
Tubbergen/Fleringen
Op de Jan van Arkelweg te Fleringen op 23 september omstreeks 14.40 uur een vond aanrijding plaats tussen een motorrijder en een personenauto. De motorrijder raakte hierbij gewond.

Een 40 jarige automobilist uit Albergen verleende geen vrije doorgang aan een 57 jarige motorrijder uit Almelo. Dit leidde tot een aanrijding op de Jan van Arkelweg, ter hoogte van de Hagveldsweg te Fleringen. De motorrijder kon na behandeling in de ambulance naar huis. De automobilist had geen letsel. De motor moest afgesleept worden. Tegen de bestuurder van de personenauto wordt proces - verbaal opgemaakt. (2010086304)




Politie Twente