UMC St Radboud


MS Centrum Nijmegen officieel geopend
24-09-2010

MS Centrum Nijmegen verhuisde in april naar de prachtige locatie van Universitair Centrum voor Chronische Ziekten (UCCZ) Dekkerswald. Inmiddels is alles op orde en dus tijd voor de officiële opening. Op donderdag 23 september waren hiervoor ruim 240 patiënten aanwezig met familie, medewerkers en vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen.

De aanwezigen werden welkom geheten door prof. dr. Melvin Samsom van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. Hij benadrukte onder meer hoe verheugd hij is met het MS Centrum binnen de poorten van UMC St Radboud, en meer specifiek binnen UCCZ Dekkerswald. Tot de patiënten sprak hij dat zij de belangrijkste spelers zijn in het zorgproces. Het UMC organiseert de zorg rond de patiënt en vindt het belangrijk dat de patiënt die zorg krijgt waar hij recht op heeft. "Wij horen daarom graag wat u belangrijk vindt, om zorg op maat te kunnen ontwikkelen. Zo kunnen wij - UMC St Radboud, UCCZ Dekkerwald en MS Centrum - ons onderscheiden," aldus Melvin Samsom.

Officiële opening

Na de inleidende woorden van prof. dr. Melvin Samsom, leidde Drs. Hans Lobach de officiële opening. Dit deed hij namens het management van de afdeling Neurologie van het UMC St Radboud, waarvan het MS Centrum onderdeel is. Hij verzocht prof. dr. Samsom een vergrote versie van de afsprakenkaart te onthullen, als symbool van het contract dat de patiënt aangaat met het MS Centrum voor de beste zorg. Namens de patiënten tekende Reni de Boer de kaart en namens de staf van het MS Centrum deed Brigit de Jong dit.

Presentaties

Vervolgens waren er presentaties, die door dagvoorzitter Dorinda Roos (directeur MS Research) met elkaar verbonden werden. Dr. Brigit de Jong van het MS Centrum ging in op de nieuwe aanpak van het MS Centrum; wat mag de patiënt verwachten in de nieuwe setting? Jacqueline Solleveld van MS Nederland benadrukte het voordeel van de multidisciplinaire aanpak voor MS patiënten. Ze gaf aan erg gecharmeerd te zijn van het onderbrengen van het MS Centrum op de locatie van UCCZ Dekkerwald. Tenslotte nam MS patiënt Reni de Boer het op voor de patiënten. Als voorvechtster voor gelijke rechten en kansen voor MS patiënten, hield ze een vurig betoog over gelijke rechten, arbeidsparticipatie, onderwijs en beeldvorming.

Na het officiële deel konden de bezoekers een kijkje nemen in de nieuwe MS Centrum. Ook was er gelegenheid om medewerkers en medepatiënten te spreken, onder het genot van een hapje en een drankje.