Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR POGING DOODSLAG

Waterweg-Noord

Datum publicatie: 23-09-2010 18:09

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagmiddag een 33-jarige Rotterdammer aangehouden voor poging doodslag op twee agenten.

Rond vier uur kreeg de politie een melding dat een man zat te masturberen in zijn auto op het Schoutplein in Vlaardingen. Toen zij hem wilden aanspreken ging de Rotterdammer er met grote snelheid vandoor en reed op de agenten in. Zij konden zich ternauwernood in veiligheid stellen. Ook ramde hij een politieauto.

Diverse eenheden werden ingezet om de verdachte staande te houden. Daarbij verloor de bestuurder van één van de politieauto's, vermoedelijk door glad wegdek, de macht over het stuur en reed tegen een hek op de Vetteoordskade.

Een tweede politieauto reed met optische- en geluidssignalen over de kruising bij de Vijfsluizen. Een kruisende automobiliste merkte dit vermoedelijk te laat op waarna een aanrijding ontstond. De auto's en een verkeerslichtinstallatie raakten zwaar beschadigd. De automobiliste en een politieagent raakten gewond en werden voor behandeling naar een ziekenhuis.

De 33-jarige Rotterdammer werd in de Jonkvrouw van Naaldwijklaan gearresteerd op verdenking van schennis en poging doodslag. De man is overgebracht naar een politiebureau en is in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.