Gemeente Apeldoorn

Openbaar Ministerie verwijdert flitspaal Gildenlaan Apeldoorn Op vrijdag 24 september zal het Openbaar Ministerie (OM) de flitspaal aan de Gildenlaan laten verwijderen. De flitspaal functioneert al geruime tijd niet meer als gevolg van vandalisme.

De gemeente Apeldoorn is zeer teleurgesteld over het verwijderen van de flitspaal. "De flitspaal levert een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid", zegt wethouder Verkeer Rob Metz. "Het heeft erg lang geduurd voor de flitspaal er stond. Toen hij er eenmaal was, zagen we de Gildenlaan veiliger worden. Sinds begin dit jaar dringen wij al bij het OM aan op herstel van de flitspaal. Door de paal nu te verwijderen, buigt het OM het hoofd voor vandalisme. Een verkeerd signaal. Maar vooral maken wij ons zorgen dat het weer mis gaat met het rijgedrag, waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt. Ook de buurtraad De Hoeven heeft mij laten weten niet blij te zijn met de situatie."

De gemeente heeft een beroep gedaan op het OM de flitspaal alsnog te vervangen. Tot die tijd zullen politie en gemeente actief monitoren hoe de snelheid van weggebruikers op de Gildenlaan zich ontwikkelt. Daarbij worden o.a. een mobiele snelheidsdisplay en incidentele snelheidscontroles ingezet.