Gemeente Sneek


Sneker delegatie naar Japan

Om te vieren dat de stedenband 40 jaar bestaat brengen burgemeester Hayo Apotheker en wethouder Hans van den Broek komende week een bezoek aan zusterstad Kurobe in Japan. In de delegatie reizen ook leerlingen van RSG Magister Alvinus en Bogerman mee en vertegenwoordigers van woningstichting De Wieren en de directie van de Sneker vestiging van YKK, het Japanse bedrijf dat aan de basis stond van de stedenband Sneek-Kurobe.

(Kurobe Gorge 220.jpg) In 1970 nodigde burgemeester Hatsuo Terada van Kurobe zijn Sneker collega Van Haarsma Buma uit om de banden tussen de beide steden aan te halen. Sindsdien zijn er in beide steden vele activiteiten georganiseerd zoals bezoeken over en weer, symposia, exposities van kindertekeningen en uitwisselingen op het gebied van muziek. In het stadhuis in Sneek zijn vele bewijzen van de warme band tussen beide steden te bewonderen.

Burgemeester Apotheker zal aan zijn collega Horiuchi van Kurobe het eerste exemplaar aanbieden van een boek dat is samengesteld over deze unieke 40-jarige vriendschap. In Kurobe is een symposium over huisvesting. Wethouder Van den Broek en de vertegenwoordigers van De Wieren zullen daar presentatie geven over het woonbeleid in de gemeente Sneek.

De leerlingen van Bogerman en Magister Alvinus volgen een uitwisselingsprogramma. Zij verblijven bij de Japanse scholieren die vorig jaar september een week doorbrachten in Sneek