AquaNed stopt als importeur van Irrifrance en Ocmis beregeningshaspels

24/09/2010 13:57

AquaNed

AquaNed Watertechniek uit Rucphen (N-Br) gaat reorganiseren. AquaNed wil zich de komende jaren volledig gaan toeleggen op bronboringen voor duurzame energie en op duurzame beregening door middel van druppelbevloeiing. Gevolg van deze strategie is dat AquaNed stopt als importeur van beregeningshaspels van de merken Irrifrance en Ocmis. De haspeldivisie van AquaNed en het daaraan gekoppelde magazijn en een gedeelte van de werkplaats worden gesloten. De reorganisatie kost 8 medewerkers hun baan. Volgens algemeen directeur Dennis Hurkmans van AquaNed waren de haspelactiviteiten voor AquaNed verlieslatend. "We willen de komende jaren verder groeien met onze winstgevende divisies op het gebied van duurzame energie en duurzame beregening ".

Volgens Hurkmans is AquaNed niet over één nacht ijs gegaan. "We hebben gekeken naar andere oplossingen en geprobeerd de haspeldivisie te verkopen, maar dat is niet gelukt. En als je dan in een extreem droog jaar als 2010 niet in staat bent om geld te verdienen met beregeningshaspels is het tijd voor een herbezinning. Bovendien liepen we het risico dat de haspelactiviteiten op termijn de continuïteit van andere divisies zou gaan beïnvloeden als we niet zouden ingrijpen. Dat wordt met deze reorganisatie voorkomen".

Hurkmans verwacht dat in de loop van volgende week duidelijk zal worden wie de nieuwe importeur zal worden van Ocmis en Irrifrance beregeningshaspels. "We gaan er voor zorgen dat klanten en dealers van Ocmis en Irrifrance geen last of nadelige gevolgen zullen ondervinden van deze wijziging. Dat is het minste wat we kunnen doen voor de mensen die al die jaren hun vertrouwen in AquaNed hebben gesteld". De medewerkers die hun baan verliezen bij AquaNed is een financiële regeling aangeboden.