Gemeente Almere

Caleidoscoop ontvangt keurmerk

24-09-2010

KeurmerkBrede Almeerse Scholen Wethouder René Peeters heeft op donderdag 23 september het officiële keurmerk `Brede Almeerse Scholen' uitgereikt aan basisschool Caleidoscoop.

Om het keurmerk `Brede Almeerse Scholen' te mogen ontvangen, moet een brede school voldoen aan tien kwaliteitscriteria. Een brede school met het keurmerk biedt de garantie dat de betrokken organisaties structureel samenwerken om de kinderen de beste ontwikkelingskansen te geven en ouders en buurt te betrekken bij de school. In Almere zijn nu tien brede scholen.

Op de `fruitfiets'

De uitreiking van het keurmerk had een sportief en gezond tintje. Wethouder Peeters stapte samen met directeur David Kranenburg (Caleidoscoop) op de fiets. Samen maakten ze een figuurlijke ronde langs de verschillende partners van Caleidoscoop. Door de fietsen in beweging te zetten, wekten ze energie op om een fruitshake te maken. Met dit gezonde drankje werd geproost op een goede voortzetting van de samenwerking.

Campus Caleidoscoop

In Filmwijk werken basisschool Caleidoscoop, kinderopvangorganisatie UK Laterna, Tennispark Joymere en welzijnsstichting De Schoor (met het Filmwijkcentrum en peuterspeelzaal Pinokkio) intensief samen onder de naam `Campus Caleidoscoop'. Samen kunnen deze partners de kinderen in Filmwijk een breed aanbod aan zorg, opvang en (naschoolse) activiteiten bieden.

De partners hebben ieder een eigen gebouw dat geschikt is voor de specifieke kerntaken. Ouders bepalen (samen met hun kinderen) welke deuren er op welk moment geopend worden. Het aanbod is breed, de invulling is persoonlijk.

Breed activiteitenprogramma

De partners van Campus Caleidoscoop bieden een breed activiteitenprogramma. Dat is mede mogelijk door samenwerking met tal van Almeerse organisaties, zoals de Nieuwe Bibliotheek, de Kunstlinie, sportverenigingen, Sciandri sportmanagement, Oké op School en Fruitspruit. Brede school Caleidoscoop is daardoor in staat om onderwijs, sport, gezondheid, opvang, sociaal-cultureel werk en recreatie goed op elkaar aan te laten sluiten in een veilige en uitdagende omgeving.

Meer informatie over brede school Caleidoscoop vindt u op: www.caleidoscoop.edu.almere.nl