Gemeente Capelle a/d IJssel

Collegebesluiten Capelle a/d IJssel 21 september 2010

21-09-2010
Kinderburgemeester start in 2010
Capelle krijgt een kinderburgemeester om jeugdparticipatie onder basisschoolleerlingen te versterken. Dat heeft het college besloten. Het wervingstraject moet nog starten, maar er wordt gedacht aan een Capelse basisschoolleerling van groep 7.

Naast een aantal ceremoniële taken, krijgt de kinderburgemeester ook inhoudelijke taken. Het gaat dan om het meepraten en -beslissen van zaken die kinderen aangaan zoals de inrichting van speelplekken of advies bij het sportaanbod voor kinderen.

De jeugdburgemeester wordt benoemd voor de periode van een jaar. Daarna wordt er geëvalueerd en bekeken of de kinderburgemeester jaarlijks een vaste benoeming krijgt.

21-09-2010
College wil snelle realisatie voor nieuwe invulling leeg pand Het college wil een versnelde procedure starten om een nieuwe invulling te geven aan een pand aan de Prado 1. Het betreffende pand staat al ruim twee jaar leeg. Dit draagt niet bepaald bij aan een prettige woonomgeving.

Winkelketen Action wil er graag een nieuwe winkel openen. Voor de komst van deze nieuwe winkel moet er een uitbreiding plaatsvinden van het huidige pand met ruim 300M2. Ook moet het omliggende (parkeer) gebied heringericht worden.

De gewenste uitbreiding van de winkel is niet in overeenstemming met het bestemmingsplan. Om de gewenste uitbreiding van de winkel op korte termijn mogelijk te maken wil het college afwijken van de langdurige bestemmingsplanprocedure. Daarom stelt zij de raad voor om een projectbesluitprocedure ex. artikel 3.10 Wro toe te passen.



Gemeente Capelle a/d IJssel