Gemeente Den Helder

Koninklijke onderscheiding voor Bert Ingelse 2010-09-06

Als waardering voor zijn jarenlange inzet voor F.C. Den Helder, wordt de heer Bert Ingelse (65) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Koen Schuiling reikt hem op maandag 6 september de onderscheiding uit tijdens de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van F.C. Den Helder.

De heer Ingelse is, naast zijn werk als zelfstandig ondernemer (keurslager), sinds 1977 actief voor HFC (Helderse Footbal Club) Den Helder als penningmeester en lid van het Dagelijks Bestuur. Inmiddels is HFC al bijna 10 jaar gefuseerd met HRC (Helderse Racing Club) tot F.C. Den Helder.

Hij is belast met alle financiële zaken van de vereniging en onderhoudt de financiële contacten met de diverse commissies van F.C. Den Helder, zoals de sponsor-, de kantine-, de contributie- en de jeugdcommissie. Daarnaast vertegenwoordigt hij de vereniging bij de regionale Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond-vergaderingen (KNVB) en de Landelijke Bond van Amateurverenigingen.
Ook is hij consul van de KNVB voor het keuren van de Helderse voetbalvelden, draagt hij zorg voor de kaartverkoop bij wedstrijden van het eerste elftal, fungeert hij als gastheer en begeleidt hij uitwedstrijden.

In de afgelopen 33 jaar heeft hij blijk gegeven van een zéér integere en zakelijke behartiging van de financiën van F.C. Den Helder. Hij paste niet alleen op de pecunia, maar wist ook steeds met goede initiatieven en oplossingen te komen. Ook leverde hij een belangrijk bijdrage aan het visie-, strategiebeleid van de vereniging. Als lid van het Dagelijks Bestuur was hij de bindende factor tussen de individuele leden en de vereniging.

De heer Ingelse staat al vele jaren dag- en nacht klaar voor `zijn kluppie' en zet zich met hart en ziel in voor F.C. Den Helder. Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijde ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd.

Gelet op de aard, de duur, de betekenis en uitstraling van zijn totale bijzondere verdiensten voor de samenleving heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd om hem, ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid, te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.