Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 24-09-2010

Beschonken automobilist (61) botst tegen ambulance

BREDA: De politie behandelde donderdagavond 23 september 2010 een verkeersongeval op de Doornboslaan. Daar was een beschonken
automobilist door rood gereden en tegen een ambulance gebotst.

Het ongeluk gebeurde rond 20.50 uur toen het ambulancepersoneel met een hartpatiënt onderweg was naar het ziekenhuis. De ziekenauto voerde zwaailicht en sirene en reed
stapvoets door rood licht op de kruising Backer en Ruebweg met de Doornboslaan. De ambulance reed op de Backer en Ruebweg, komende vanuit de richting Edisonplein.
De veroorzaker reed ook door rood licht, aldus verschillende getuigen. Hij kwam vanaf de Doornboslaan de kruising opgereden en ging de richting van Hoge Vught. Er volgde een aanrijding waarbij de 61-jarige Bredanaar tegen de rechter achterkant van de ambulance botste. Er ontstond alleen materiële schade en er raakte niemand gewond. De patiënt werd door een andere ambulance naar het ziekenhuis
overgebracht. De veroorzaker had alcohol gedronken en werd om die reden gearresteerd. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 250 ug/l opleverde. Tegen de 61-jarige Bredanaar is proces-verbaal opgemaakt. In de ambulance was een zogenaamde black-box aanwezig, die onderzocht wordt. Deze zwarte doos registreert alle verrichtingen van de chauffeur. (zwaailicht aan/uit, sirene aan/uit, snelheid, gevoerde verlichting, rijden/remmen etc.).

Arrestatie vanwege dronken wangedrag

BREDA: De politie hield in de nacht van donderdag 23 september op vrijdag 24 september 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Het horecagebied werd, ook in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Vanwege de hevige regenval en onweer was het erg rustig op straat. Er werd een dronkenlap opgepakt. Deze 24-jarige Bredanaar werd om 02.00 uur in de Visserstraat door agenten
aangesproken. Hij stond op de openbare weg alcohol te drinken en dat is niet toegestaan. Hij gooide demonstratief de fles bier op straat kapot en weigerde zijn identiteit bekend te maken. Dit was reden voor zijn arrestatie, die gevolgd werd door twee processen-verbaal. Daarnaast bekeurde de politie voor openbare dronkenschap (1x), foutparkeren (4x), wildplassen (1x), niet volgen verplichte rijrichting (1x).

Alcoholcontroles in Breda: 543 blaastesten en 11 overtreders

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant hield donderdagavond 23 september en de daaropvolgende nacht alcoholcontroles in Breda.
543 verkeersdeelnemers werkten mee aan een blaasproef op de diverse controleplaatsen. Elf van hen waren in overtreding en werd
gearresteerd. Van twee jonge bestuurders werd het rijbewijs ingenomen. Bij de controles waren ook medewerkers van de Belastingdienst aanwezig die beslag legden op zeven auto's en diverse openstaande vorderingen inden.

De actie startte op de Belcrumweg en de Markkade. Tussen 20.30 uur en 24.00 uur moesten op die locaties in totaal 277 verkeersdeelnemers verplicht meewerken aan een blaastest. Daarbij werd vastgesteld dat acht bestuurders alcohol hadden gedronken. Alle verdachten zijn gearresteerd, waarna een ademanalyse volgde. Uiteindelijk bleek (na ademanalyse) dat 7 bestuurders boven de wettelijke grens zaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod . Eén van de arrestanten bleef onder de wettelijke norm, waarna zijn zaak geseponeerd werd.

Vervolgens werd het controlepunt verplaatst naar de Lunetstraat te Breda. Daar werden bij 20 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van hen had te diep in het glaasje gekeken. Vanwege de zeer slechte weersomstandigheden zijn de controleurs vervolgens uitgeweken naar de Claudius Prinsenlaan. Dit vanwege de verkeersveiligheid van zowel de automobilisten als de controleurs. Op de Claudius Prinsenlaan moesten tussen 01.45 en 03.30 uur 246 bestuurders een blaastest afleggen. Vier van hen werden gearresteerd wegens het rijden onder invloed en kregen proces-verbaal. Van twee 'beginnend bestuurders' werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij boven de invorderingsgrens van 350 ug/l bliezen.

Schennispleger actief in Bavel

BAVEL: De politie heeft donderdagavond 23 september 2010 vergeefs gezocht naar een schennispleger. De man toonde rond 19.15 uur zijn geslachtdeel. Dat deed hij op een viaduct aan de Deken Dr. Dirckxweg in Bavel. Twee meisjes van 14 jaar waren ongewild getuige van dit tafereel. Volgens hen ging het om een blanke man van ca. 50 jaar. Hij was ongeveer 1.70 meter lang en had een tenger postuur met grijze baard. De gewaarschuwde agenten hebben ondanks een zoekactie de verdachte niet meer aangetroffen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-09-2010 14:36 | © Regio Midden en West Brabant |