Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Achterhoek 24 september 2010

|     |Gaanderen - Jongen (17) rijdt zonder rijbewijs            |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 24 september een 17-jarige jongen uit de gemeente Doetinchem aangehouden. De jongen reed als bestuurder van een personenauto.


Surveillerende agenten zagen de auto rond 01:30 uur rijden op de Rijksweg in Gaanderen. Het voertuig trok de aandacht omdat kentekenverlichting het niet deed, daarnaast droeg de bestuurder geen autogordel. Toen de agenten de bestuurder wilden staande houden, negeerde hij haar de stoptekens en ging er vandoor. Na een korte achtervolging lukte het de agenten om de automobilist tot stilstand te brengen op de Pelgrimstraat. De bestuurder bleek een 17-jarige jongen (zonder geldig rijbewijs). De politie heeft de jongen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Aalten - Vrouw bestolen van portemonnee                   |

Een 73-jarige vrouw uit Aalten is donderdag 23 september in een supermarkt aan Lage Blik in haar woonplaats van haar portemonnee bestolen. De politie vraagt mensen alert te zijn.


De vrouw deed in de ochtend haar boodschappen in de supermarkt. Toen zij bij de kassa kwam om te betalen, merkte zij dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. De vrouw was eerder in de winkel aangesproken door een onbekende vrouw die haar aan de praat hield. Mogelijk heeft toen een tweede persoon de portemonnee uit de open tas weggenomen. De politie waarschuwt voor zakken- en tassenrollerij. Zij adviseert winkelend publiek om alert te zijn, tassen gesloten te houden en de eigendommen goed in de gaten te houden.

|     |Vorden - Diefstal airbags                                 |

In de nacht van woensdag op donderdag 23 september zijn er in Vorden uit een drietal geparkeerde auto's de airbags ontvreemd.


Bij de politie zijn er donderdag in totaal drie aangiften binnengekomen van diefstal airbags. De auto's stonden geparkeerd op de Holtmaet, Weppel en het Biesterveld in Vorden. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen op zich te melden via 0900-8844.

|     |Eibergen / Ruurlo - Verkeerscontroles                     |

De politie heeft donderdag 23 september in Eibergen en Ruurlo een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 31 bestuurders bekeurd.


De controle in Eibergen vond in de ochtend plaats op de Burgemeester Wilhelmweg. Er bleken 12 bestuurders door het rode verkeerslicht te rijden. Zes automobilisten droegen geen autogordel en drie bestuurders belden niet handsfree.


's Middags is er op de Vordenseweg en de Batsdijk in Ruurlo gecontroleerd. Vier automobilisten bleken hun autogordel niet te dragen. Zes bestuurders reden te hard.
De hoogst gemeten snelheid betrof 102 km/u, waar 80 km/u toegestaan is.


Alle overtreders kregen een bekeuring. De bekeuring voor het door rood rijden kost


160,- euro evenals de bekeuring voor het handheld bellen. De bekeuring voor het niet dragen van de autogordel kost 90,- euro.