Gemeente Apeldoorn

Bijna 150 inzendingen voor vernieuwde vrijwilligersprijs Apeldoorn

Jury nomineert kandidaten voor Apeldoorn Trofee 2010

De inwoners van de gemeente Apeldoorn hebben gesproken. Via de speciale website www.apeldoorn.nl/trofee hebben zij laten weten welke vrijwilligersorganisatie volgens hen de Apeldoorn Trofee verdient, welk veelbelovend vrijwilligersproject de Louise de Brauwcheque verdient en welke scholier de Maatschappelijke Stageprijs moet krijgen. Uit bijna 150 inzendingen heeft de jury onder leiding van voorzitter en wethouder Paul Blokhuis per prijs drie genomineerden geselecteerd.

Voor de Apeldoorn Trofee zijn genomineerd:

- AV'34, atletiekvereniging

- Seniorenvoorlichting MD Veluwe

- Sensoor
Voor de Louise de Brauwcheque zijn genomineerd:

- Kindervakantiespelweken De Klup

- Hfftig (Wisselwerk/Lionsclub Apeldoorn)

- Muziekstudio Orden
Voor de Maatschappelijke Stageprijs zijn genomineerd:
- Rosanne en Melissa van de Heemgaard voor 's Heerenloo
- Janneke Harrewijn voor 055TV

- Jorn Meijerink en Tom Lap voor het verstrekken van eten aan dak- en thuislozen

Erkenning
De jury heeft deze inzendingen geselecteerd op basis van het verhaal achter de voordracht en niet op basis van het aantal voordrachten. "De jury is onder de indruk van de vele inzendingen en de vele bijzondere verhalen. Het was nog knap lastig om de keuze te bepalen. Namens de jury feliciteer ik alle genomineerden met de erkenning voor hun werk door het Apeldoornse publiek", vertelt juryvoorzitter en wethouder Paul Blokhuis.

Inwoners die een kandidaat hebben voorgedragen, krijgen tot 1 oktober de gelegenheid om uit de genomineerden hun persoonlijke advies in te sturen naar de jury. De vakjury neemt al deze adviezen mee en besluit uiteindelijk over de winnaar per categorie.

Prijzen
De winnaar van de Apeldoorn Trofee ontvangt de wisseltrofee én een bedrag van 2.500 euro. De winnaar in de categorie veelbelovend vrijwilligersproject of initiatief krijgt de Louise de Brauwcheque ter waarde van 1.000 euro. Voor de winnende maatschappelijke stagiair(e) is er een VVV-bon van 100 euro en 400 euro voor de organisatie waar hij/zij de maatschappelijke stage gevolgd heeft. Alle winnaars krijgen bovendien een ballonvaart aangeboden.

Lees verder op de volgende pagina
Gemeente Apeldoorn, Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn en het Verenigingsburo reiken op woensdag 6 oktober 2010 de drie prijzen uit. De uitreiking vindt plaats vanaf 19.45 uur in Schouwburg Orpheus, aansluitend op de Beursvloer van Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn. Mensen die aanwezig willen zijn bij de uitreiking op 6 oktober, kunnen zich aanmelden via www.apeldoorn.nl/trofee . De toegang is gratis.

Meer informatie over de Apeldoorn Trofee is te lezen op de website: www.apeldoorn.nl/trofee