Gemeente Alkmaar


Regio Alkmaar Promotie Award 2010 naar Nic Oud Direct Mail

Alkmaar, 22 september 2010

Nic Oud Direct Mail uit Heerhugowaard ontvangt de Regio Alkmaar Promotie Award 2010. De bekendmaking van de onderscheiding vindt vanavond plaats tijdens het regio Alkmaar diner in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar.

De Regio Alkmaar Promotie Award, "de Waaghals" wordt toegekend aan een bedrijf uit de regio Alkmaar dat zich onderscheidt als toonaangevend en zo de kwaliteiten uitdraagt van de regio als vestigingsplaats voor bedrijven. De jury die de prijs toekent is samengesteld uit ondernemers en staat onder voorzitterschap de heer Gerrit Valk, voorzitter van de Kamer van Koophandel.

Het juryrapport vermeldt over Nic Oud Direct Mail onder meer het volgende:
De winnaar van de RAP Award 2010 is een onderneming die gebonden is aan de regio. Gestart in de binnenstad van Alkmaar, naderhand gevestigd op het bedrijventerrein de Beverkoog en vervolgens in Heerhugowaard neergestreken. Een verhuisgeschiedenis die kenmerkend is voor veel regionale bedrijven. Ook typerend voor het regionale bedrijfsleven is dat het een typisch familiebedrijf is. In 1997 werd het bedrijf overgedragen aan de volgende generatie. Nic Oud heeft in totaal 150 medewerkers in dienst en verwerkt dagelijks circa 1 miljoen producten.

De jury heeft besloten de Regio Alkmaar Promotie Award 2010 toe te kennen aan Nic Oud Direct Mail, omdat het bedrijf een herkenbare representant is van het regionale bedrijfsleven. De onderneming is een innovatieve, oplossingsgerichte en betrouwbare partner, die werkzaamheden uitvoert met respect voor klanten en medewerkers met een langdurige relatie als uitgangspunt. De onderneming gebruikt als marktleider de nieuwste technologieën en speelt actief in op nieuwe trends, zoals internetwinkels. Ook is Nic Oud Direct Mail een bedrijf dat duurzaam onderneemt en de leefomgeving serieus neemt. De onderneming levert haar bijdrage aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en is daarvoor in haar sector gecertificeerd.

Voorafgaand aan de uitreiking van de Regio Alkmaar Promotie Award wordt het juryrapport voorgelezen door de voorzitter van de jury, de heer Gerrit Valk. De prijs wordt uitgereikt door de heer Han ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard.

Het regio Alkmaar diner wordt georganiseerd door de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk en de Kamer van Koophandel voor Noordwest-Holland.