Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Grote steun aanleg Buitenring
Onderzoek naar draagvlak Buitenring in Parkstad Limburg

Het draagvlak voor de nieuw aan te leggen Buitenring in Parkstad Limburg is groot. Van de inwoners in Parkstad heeft 73 procent geen bezwaar tegen de aanleg van de Buitenring. Een groot deel van deze mensen (53%) is zelfs uitgesproken voorstander, 27 procent is uitgesproken tegen. In Heerlen, Landgraaf en Brunssum zijn de meeste voorstanders te vinden voor de Buitenring. Dit concludeert onderzoeksbureau Tangram die het onderzoek heeft uitgevoerd.

Van de ondernemers in Parkstad heeft 77 procent geen bezwaar tegen de aanleg van de Buitenring. Van de ondernemers in Parkstad is 66 procent voor de aanleg, 24 procent is tegen en 10 procent heeft geen mening. Het onderzoek laat ook zien dat bijna 90 procent van de ondernemers uit Aken belang hecht aan goede verbindingen met de regio Parkstad.

Het plan Buitenring Parkstad Limburg is bij vrijwel iedereen in de regio bekend. De meerderheid is echter niet op de hoogte van de details. De bekendheid onder jongeren is relatief laag. Twintig procent van 16 tot 30-jarigen had voor deelname aan dit onderzoek nog niet van de plannen gehoord.

Gedeputeerde Ger Driessen: Er is de laatste tijd veel inzet geweest op gebied van communicatie. Ik vind het belangrijk dat we met specifieke groepen in gesprek zijn en blijven over de Buitenring. Met plezier kijk ik bijvoorbeeld terug op de gisteren gehouden paneldiscussie met jongeren. Fascinerend hoe deze groep toekomstige gebruikers positief kritisch meedenkt over de aanleg van de weg. Een groep waar we op basis van het onderzoek nog echt mee in gesprek moeten, zijn de inwoners van Kerkrade.

De draagvlakmeting van de Buitenring Parkstad Limburg is uitgevoerd door Tangram Advies & Onderzoek. Dit bureau voert in het hele land vergelijkbare onderzoeken uit en heeft onderzoek gedaan onder 838 inwoners van 16 jaar en ouder en 410 ondernemers in de regio Parkstad. Ook in Aken zijn 105 ondernemers naar hun mening gevraagd.

24-9-2010 14:14