Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE ARRESTEERT DRIE VERDACHTEN NA ACHTERVOLGING

Datum publicatie: 24-09-2010 14:19

Rotterdam Noord - De politie heeft vrijdagochtend in de Jacob Catsstraat een 25-jarige Rotterdammer aangehouden die na een wilde rit een enorme ravage aanrichtte.

Terwijl agenten een vrouw aanhielden in de Zwart Janstraat die rondreed in een gestolen auto, reed de verdachte op een opvallend roekeloze manier voorbij. Daarop is een oproep gedaan naar andere politiewagens om uit te kijken naar deze verdachte.

Op de hoek van de Zwaanshals/ Noordmolenstraat reed de verdachte een fietser omver.

Op het Hofplein reed de verdachte tegen een politiewagen aan die toevallig bij de verkeerslichten stond. De politie stelde direct een achtervolging in. De Rotterdammer negeerde de stoptekens en vervolgde zijn weg richting Jacob Catsstraat waar hij bij een inhaalmanoeuvre nog een auto raakte. In een bocht in de Jacob Catsstraat kwam de verdachte tegen een bestelbus tot stilstand waarbij een enorme ravage ontstond.

Tijdens de achtervolging vanaf het Hofplein werd de politie gehinderd door een busje, die - zo bleek later - werd bestuurd door de 22-jarige broer van de verdachte. De 59-jarige vader van de verdachte kwam ook naar de plek van het ongeval en ging een aantal agenten te lijf.

De drie Rotterdammers zijn aangehouden. De bestuurder van de auto is overgebracht naar het ziekenhuis. Uit een bloedtest bleek dat hij onder invloed was.
De bestuurster van de gestolen auto is ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto waar zij in reed was eerder gestolen na een woninginbraak in R'dam Zuid.

De politie onderzoekt of de auto van de veroorzaker van de ravage, afkomstig is van diefstal. En wat de relatie is tussen de man en de vrouw. Zij zijn eerder in beiden auto's gesignaleerd.

De aangereden fietser raakte lichtgewond en kon ter plaatse door de GGD worden geholpen.