Provincie Groningen

Oktobermaand Kindermaand

Tijdens de Oktober Kindermaand staan de kinderen centraal in de provincie Groningen. Kinderen in de leeftijd van 4 tot met 12 jaar mogen dan namelijk gratis meedoen aan allerlei leuke activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Er is van alles te doen en te beleve. Kinderen mogen gratis naar binnen bij musea en kunnen meedoen met leuke workshops en activiteiten.
Zo kunnen kinderen meedoen met een speurtocht door de zeehondencrèche van Pieterburen, zelf kaarsen maken bij een kaarsenmakerij of gezellig pannenkoeken versieren in een restaurant. Maar er is nog veel meer te doen. Het volledige programma staat op www.kindermaand.nl.

Jongetje met verrekijker

Het idee

Oktobermaand Kindermaand is er om kinderen van 4 tot en met 12 jaar in hun vrije tijd kennis te laten maken met musea, muziekscholen, theaters, galerieën, molens en natuurorganisaties. Het project - dat in 2002 begonnen is in Drenthe - is een succes. In 2009 deden meer dan 4.000 kinderen in onze provincie mee.

Subsidie

Oktobermaand Kindermaand wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie uit het Budget Educatie en Participatie Projecten (BEPP). Het BEPP ondersteunt culturele projecten en activiteiten voor jong en oud, zowel in het basisonderwijs als daarbuiten.
Neem contact op over deze pagina
Print deze pagina

Subsidie voor Regionale Cultuurplannen

Wij ondersteunen activiteiten die ervoor zorgen dat meer mensen meedoen aan culturele activiteiten.
Subsidie voor Regionale Cultuurplannen Lees verder

Cultuurprojecten

Wij ondersteunen activiteiten en projecten op het gebied van cultuur. Hiermee behouden we onze cultuur en stimuleren nieuwe initiatieven. Cultuurprojecten Lees verder