Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



24 september 2010

De resultaten wijzen onder meer uit dat jongeren in Zuidoost grote waarde hechten aan vriendschap.

Het onderzoek waartoe de raad opdracht heeft gegeven, is breed opgezet en biedt daardoor is een representatieve dwarsdoorsnede van de jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Belangrijke uitkomsten die staan in het rapport ` Wat beweegt de Jeugd?' zijn: De jongeren van Zuidoost steken op een aantal punten zoals roken en drinken gunstig af tegenover het gemiddelde in de rest van Nederland. Minder gunstig zijn de armoede en de leefomstandigheden.

Het rapport Wat beweegt de jeugd? Participatie van jongeren en jong volwassenen in Amsterdam Zuidoost is dinsdag 21 september uitgereikt aan portefeuillehouder mevr. M. Dalgliesh. Inmiddels heeft de pers er ook aandacht aan besteed.

De stadsdeelraad vraagt de portefeuillehouder om de aanbevelingen van het rapport concreet te betrekken bij het beleid én deze ook onder de aandacht te brengen van de wethouder Jeugd van Amsterdam dhr. L. Asscher. In stadsdeel Noord is onlangs een soortgelijk onderzoek verricht en samen met deze resultaten worden een aantal trends zichtbaar bij een deel van de Amsterdamse de jeugd en jong volwassenen.

Het rapport wordt besproken in de openbare raadcommissievergadering over Welzijn op12 oktober 2010.


---