Politie Zaanstreek-waterland

Beroving

Purmerend, 24-09-2010 o Een 17-jarige Purmerendse is donderdagavond beroofd van haar mobiele telefoon.

Het minderjarige slachtoffer liep rond 22.40 uur over de brug aan de Azielaan in Purmerend toen zij gepasseerd werd door twee bromfietsers. De Purmerendse was op dat moment in gesprek via haar mobiele telefoon. Korte tijd later zag het slachtoffer twee jongens de brug op lopen vanaf het onderliggende fietspad.
Een van deze jongens gaf het slachtoffer een harde duw waardoor zij op de grond viel. De andere jongen pakte vervolgens haar telefoon af. Beide verdachten renden vervolgens weg in de richting van het onderliggende fietspad. Hier sprongen de verdachten op twee scooters en reden weg. Opvallend was dat er een meisje bij de scooters stond te wachten. Zij sprong later achterop bij een van de scooters. Vrijwel direct na de beroving is het slachtoffer op het wegdek van de Azielaan gaan staan en heeft een automobilist aangehouden. Kennelijk schrok deze man en reed door. Van de daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1:
Een blanke jongen van ongeveer 170 cm lang. Hij droeg die avond zwarte kleding en een zwarte helm. Het is opgevallen dat deze dader accentloos Nederlands sprak.

Dader 2:
Een blanke jongen van ongeveer 180 cm lang. Ook hij droeg die avond donkere kleding en had een zwarte helm op zijn hoofd.

Van een van de scooters is het volgende signalement bekend: Een zwarte scooter, type sportmodel (EROX). Deze scooter was aan de zijkant rood.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord van deze beroving? Of bent u de automobilist die door het slachtoffer werd aangesproken? Belt u dan met de Decentrale Recherche in Purmerend via 0900-8844 (lokaal tarief).