Gemeente Laarbeek


PlanMER Intergemeentelijke Structuurvisie Rijk van Dommel en Aa

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de notitie reikwijdte en detailniveau, opgesteld in het kader van de totstandkoming van het planmilieueffectrapport (planMER) voor de intergemeentelijke structuurvisie Rijk van Dommel en Aa, vanaf maandag 27 september 2010 ter inzage ligt.

De gemeente Laarbeek laat in samenwerking met de gemeenten Eindhoven, Helmond, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel en Someren, de provincie Noord-Brabant, de Rijksoverheid, de waterschappen De Dommel en Aa en Maas en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven een intergemeentelijke structuurvisie (ISV) opstellen voor het landelijk gebied tussen Eindhoven en Helmond, genaamd Rijk van Dommel en Aa. De ISV vormt het beleidskader voor de ontwikkeling van het gebied tot regionaal landschapspark met een aantrekkelijke landschappelijke inrichting waarin natuur en recreatie belangrijke functies zijn (artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening). De ISV vormt het kader voor toekomstige besluiten over mer-(beoordelings)plichtige activiteiten. Bij de ISV hoort daarom een planMER. De notitie reikwijdte en detailniveau beschrijft hoe het planMER wordt opgesteld en welk onderzoek wordt uitgevoerd.

De notitie reikwijdte en detailniveau ligt van maandag 27 september tot en met maandag 8 november 2010 ter inzage in het gemeentehuis Laarbeek. De notitie is ook digitaal te raadplegen op www.laarbeek.nl > wonen en leven > Rijk van Dommel en Aa of op www.sre.nl/rvda. Gedurende de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar zienswijze schriftelijk inbrengen bij burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk.

In een later stadium wordt het planMER gelijktijdig met het ontwerp van de ISV ter inzage gelegd (afdeling 3.4. Algemene wet bestuursrecht). Iedereen kan dan een zienswijze indienen op zowel de ISV als het planMER. In deze fase wordt ook advies gevraagd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage die het planMER zal toetsen op onder meer volledigheid en objectiviteit. Het tijdstip van ter inzage legging wordt via een publicatie in lokale bladen bekend gemaakt.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider Rijk van Dommel en Aa, Gerard de Jong, van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, telefoon 040 2594 753 of e-mail g.dejong@sre.nl.

Klik hier voor meer nieuws

Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl