Vlaamse Overheid

ingrepen richting Brussel, richting Leuven nog werkzaamheden tot en met 6 oktober

E40 Brussel-Leuven: laatste ingrepen richting Brussel, richting Leuven nog werkzaamheden tot en met 6 oktober

Vlaamse overheid

vrijdag 24 september 2010

Op vrijdag 24 september brengt de aannemer op de E40 de definitieve markeringen aan op de rijweg in de richting van Brussel. Als de weersomstandigheden het toelaten, werkt hij deze klus in de loop van de dag af, en kunnen de vier rijstroken in de richting van Brussel in de loop van de nacht opnieuw opengesteld worden. Als het regent, kan de aannemer geen markeringen aanbrengen en zal het verkeer nog even de drie versmalde rijstroken en de doorsteek in de middenberm moeten gebruiken. De werkzaamheden in de rijrichting van Leuven zullen volgens de huidige planning nog tot en met 6 oktober duren. Daar zullen volgende week af en toe rijstroken tijdelijk afgesloten worden voor enkele laatste ingrepen.

Afrit Sterrebeek open
Opdat de aannemer de rijweg ter hoogte van de afrit van Sterrebeek kon asfalteren, werd die afrit eerder deze week afgesloten. Op vrijdagavond (24 september) om 23:00 uur wordt de afrit opnieuw opengesteld.

Tijdelijk minder rijstroken richting Leuven Tijdens de nacht van maandag 27 september op dinsdag 28 september verwijdert de aannemer de tijdelijke (gele) markeringen en brengt hij nieuwe, definitieve markeringen aan. Van 22:00 uur tot dinsdagochtend om 6:00 uur zal er daartoe maar een rijstrook vrij zijn in de richting van Leuven. De daarop volgende avonden en nachten zullen er ook rijstroken afgesloten worden, soms over het hele tracé, soms plaatselijk met een mobiele werfinrichting.