Siemens

Persbericht

201009. 341

Den Haag, vrijdag 24 september 2010

Siemens kleuren touch panels: krachtig door eenvoud

De Siemens kleuren touch panels UP588 zijn speciaal bedoeld voor KNX-installaties en bieden een eenvoudige, intuïtieve bediening en weergave met een hoogwaardig 5,7 TFT-kleurendisplay.

Via een overzichtelijke structuur zijn met dit touch panel tot 210 onderdelen in een KNX-installatie te visualiseren of te bedienen. Extra functionaliteit wordt geboden door ingebouwde tijdschakelklokfuncties, alarmmeldingen, scenarios en aanwezigheidsimulatie. De aanwezigheidsimulatie simuleert aanwezigheid door werkelijk gedrag op te nemen en af te spelen tijdens de vakantie. Door een trendmodule is het daarnaast mogelijk om statuswaarden ten opzichte van de tijd in een maandelijkse grafiek weer te geven. Te denken valt bijvoorbeeld aan het energieverbruik.

Dit efficiënte touch panel laat zich programmeren met dezelfde ETS-software als waar de rest van de KNX-installatie mee geprogrammeerd wordt. Er is dus geen aparte software of plug-in voor nodig. Vervolgens zijn de functionaliteiten eenvoudig te configureren door de gebruiker via het touch screen zelf. Alle paginas kunnen met een wachtwoord worden beveiligd.

De gebruiker heeft de keuze uit 4 verschillende designs waarmee hij of zij het scherm de juiste look kan geven. Daarnaast is er een omvangrijke symbolenbibliotheek, waaruit voor iedere functie een bijpassend icoon geselecteerd kan worden. Via de USB poort kan de productsoftware up to date worden gehouden of een back-up worden gemaakt. Tevens is er de mogelijkheid om fotos te uploaden, die weergegeven worden als diashow en screen-saver.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Ron Nielen
Telefoon: +31 (0)70 333 1052
E-mail: ron.nielen@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com