Gemeente Capelle a/d IJssel

`Het moet met minder' bijeenkomst succesvol

De `Het moet met minder' bijeenkomst van donderdagavond 23 september was zeer succesvol. Op de avond konden alle Capellenaren meedenken en meepraten over de bezuinigingen.

De `Het moet met minder' bijeenkomst van donderdagavond 23 september was zeer succesvol. Op de avond konden alle Capellenaren meedenken en meepraten over de bezuinigingen. Er waren ongeveer honderd betrokken bewoners, diverse maatschappelijke instellingen en verschillende ondernemers aanwezig. Zij gingen in groepen aan de slag om hun ideeën over de bezuinigingen over te brengen aan het college en de raad.

U kunt de komende periode ook via deze website uw mening geven over de gemeentelijke bezuinigingen. Denk mee en geef online uw bezuinigingsvoorkeur aan ons door.

Veel goede ideeën
Wethouder Tineke Keuzenkamp (Financiën): De betrokkenheid op de avond was groot. Mensen kwamen met een heleboel nieuwe ideeën: van graskarpers die kunnen helpen met het onderhoud van waterwegen tot en met het neerzetten van een nieuwe attractie op de Hoofdweg om meer toeristen aan te trekken. Duidelijk werd dat burgers vinden dat er meer samengewerkt moet worden tussen instellingen, gemeente, vrijwilligers en Capellenaren. We nemen alle ideeën mee en gebruiken ze als input voor de uiteindelijke besluitvorming over de bezuinigingen.

In de toekomst vaker Capellenaren raadplegen
Wethouder van Sluis (Burgerparticipatie) is erg enthousiast over de bijeenkomst: "Ik heb van veel Capellenaren tijdens de avond gehoord dat ze de bijeenkomst een erg goed idee vinden en dat velen van hen vaker betrokken willen worden bij belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. In de toekomst gaan we meer van dit soort bijeenkomsten organiseren. We willen meer van dit soort belangrijke vraagstukken aan Capellenaren voorleggen."

Terugkoppeling ideeën
Het gemeentebestuur neemt de uiteindelijke beslissing over de bezuinigingsmaatregelen. Omdat deze beslissing zo ingrijpend zijn wordt de mening van `Capelledeskundigen' hierbij betrokken. De resultaten van de bijeenkomst worden aan alle bewoners teruggekoppeld. Ook worden de gegevens op de website geplaatst.