Gemeente Helmond


Begroting 2011 gepresenteerd

Op vrijdag 24 september heeft wethouder Van Mierlo de begroting voor 2011 gepresenteerd en aangeboden aan de Helmondse gemeenteraad.

In een korte toelichting stond de wethouder stil bij de situatie waarin de gemeente zich momenteel bevindt. Door onder andere de geplande bezuinigingen en de langlopende kabinetsformatie was de gemeentelijke begroting, net als de Troonrede, sober van aard. De boodschap van de wethouder was duidelijk. Het college wil er alles aan doen om de basisvoorzieningen voor de inwoners van de stad op niveau te houden. De leges, denk aan de afvalstoffenheffing en rioolrechten, worden minimaal verhoogd.

10% minder ambtenaren

De gemeente snijdt ook in eigen vlees. Het aantal ambtenaren wordt de komende vier jaar met 10% verminderd. Daarnaast stelt het college voor om de starterslening te verlengen net als de subsidie voor de Lets Ruilwinkel.

Bespreking in gemeenteraad

Op 14 oktober krijgen de raadsleden de ruimte om technische vragen te stellen. Op 11 november wordt de begroting tijdens de gemeenteraadsvergadering besproken.

* Bekijk hier de programmabegroting 2011