Cacaobranche op weg naar duurzame chocola
Nieuwsbericht | 24-09-2010
Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de
Europese cacaobranche opgeroepen nog meer stappen te zetten om alleen
duurzame cacao te produceren. 'Voor de cacaobranche hebben we een
sterker commitment nodig. Drie miljoen kleine boeren produceren met
beperkte kennis en mogelijkheden. De sector moet betrokkenheid tonen en
zijn verantwoordelijkheid nemen'. Volgens minister Verburg rust er een
verantwoordelijkheid op de hele sector. Er worden hele goede stappen
gezet, maar er moet op alle gebieden van people, planet én profit
vooruitgang worden gemaakt.
Nederland is een belangrijke speler in de cocaosector. Amsterdam is de
grootste cacaohaven ter wereld en 25% van alle cacao in de wereld
wordt in Nederland verwerkt. Nederland is erg actief in de nationale en
internationale activiteiten voor verduurzaming van de cacaosector. Dit
voorjaar hebben de sector, verschillende non-gouvermentele organisaties
en de overheid een intentieverklaring ondertekend. In 2025 moet de
cacaoconsumptie in Nederland volledig duurzaam zijn.
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit