Ingezonden persbericht

NOMINATIES CINEKID KINDERKASTPRIJZEN BEKEND

Persbericht, 24 september, Amsterdam

De twaalf genomineerden voor de Cinekid Kinderkasten zijn bekend. De Cinekid Kinderkasten zijn de prijzen voor de beste jeugdtelevisieprogramma's in de categorieën fictie en non-fictie. Genreoverstijgend wordt de UPC Gouden Cinekid Kinderkast uitgeloofd. De winnaar ontvangt een geldbedrag van ¤ 7.500, dit jaar mogelijk gemaakt dooor UPC. Opvallend aan de inzendingen is dat alle doelgroepen, van kleuters tot en met oudere kinderen, worden bediend met de verschillende genres, door zowel de commerciële als de publieke kinderzenders. De meeste programma's vielen in de categorie non-fictie, met bijzondere documentaires, nieuws en amusement.

Vakjury
Alle ingezonden producties zijn bekeken en beoordeeld door de vakjury, bestaande uit:
Ineke Houtman - regisseur
Ingeborg Jansen - documentairemaker
Mieke de Jong - scenarioschrijver
Chris Silos - programmamaker en presentator
Ingrid Wolff - creatief directeur 2 Turven Hoog
De jury heeft na het zien van de inzendingen, van zowel publieke als commerciële omroepen, een selectie van 26 programma's gemaakt. Deze programma's zijn voorgelegd aan de publieksjury.

Publieksjury
De geselecteerde programma's zijn in de maand september op tien scholen, verspreid over Nederland, aan circa 2000 kinderen vertoond. Uit deze stemming zijn de publieksnominaties voor fictie en non-fictie voortgekomen. Kinderen kunnen vanaf 4 oktober hun stem uitbrengen op www.cinekid.nl/kinderkast. Op 20 oktober worden de genomineerde programma's opnieuw door Z@PP uitgezonden. De winnaars worden op vrijdag 29 oktober tijdens de prijsuitreiking van Cinekid bekendgemaakt.

Het Cinekid Festival vindt plaats op de Westergasfabriek en in The Movies in Amsterdam van 20 t/m 29 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 13 t/m 31 oktober door heel Nederland.

Noot voor redacties