Nieuwe baas bij de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

24/09/2010 13:43

Onafhankelijke Ziekenfondsen-Mutualités Libres

De Raad van bestuur van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen heeft vanmorgen Xavier Brenez benoemd tot Directeur-generaal van de organisatie. Xavier Brenez kan prat gaan op zijn ervaring aan het hoofd van Euromut Onafhankelijk Ziekenfonds en is vast van plan om de meerwaarde van de ziekenfondsen verder te verdedigen in het belang van de patiënten en het stelsel van de gezondheidszorg.

Vanmorgen, heeft de Raad van bestuur van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen de kandidatuur van Xavier Brenez goedgekeurd. De voormalige baas van Euromut (37 jaar), die nu aan het hoofd komt van de verzekeringsinstelling, geeft zo een meer beleidsgerichte wending aan zijn loopbaan.

« Ik wil streven naar een opbouwende en harmonische samenwerking tussen alle samenstellende delen van de Landsbond, dixit Xavier Brenez. We moeten onze krachten bundelen, om te beantwoorden aan de noden van onze leden, aan de vragen van de overheid en aan de uitdagingen van onze moderne maatschappij. De ziekenfondssector is van nature een sector die het collectieve belang wil verzekeren: de Onafhankelijke Ziekenfondsen willen in deze context blijvend het verschil maken, want het is hun overtuiging dat het stelsel van de gezondheidszorg doeltreffender, efficiënter en transparanter kan worden gemaakt. Ook de kwaliteit kan nog beter.»

Een atypisch parcours

Xavier Brenez is handelsingenieur en behaalde zijn diploma aan de Solvay Business School, waar hij tevens een Master in Management van de Verzorgingsinstellingen gevolgd heeft. Na een specialisatie in internationale politieke relaties in de London School of Economics, liep hij stage bij de EBRD (European Bank for Reconstruction and Development), om vervolgens consultant te worden bij Arthur Andersen, en daarna Business Development Manager bij CertiPost. Omdat hij zich aangetrokken voelde tot de sociale economie en de non-profitsector, stapte Xavier Brenez vervolgens over naar Euromut Onafhankelijk Ziekenfonds, waar hij Directeur-generaal werd in 2006. Nu volgt hij Pascal Mertens op aan het hoofd van de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

---

Over de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

De Onafhankelijke Ziekenfondsen groeperen 7 ziekenfondsen: Omnimut Mutualité Libre de Wallonie, Euromut, Freie Krankenkasse, Mutualité Libre Securex, Partenamut Mutualité Libre, OZ Onafhankelijk Ziekenfonds en Partena Onafhankelijk Ziekenfonds.

Met ongeveer 2.000.000 leden, zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

De Onafhankelijke Ziekenfondsen staan garant voor een kwaliteitsvolle dienstverlening in het kader van de verplichte en aanvullende verzekering, aangepast aan de eisen en noden van de huidige maatschappij.