Ingezonden persbericht

ONDER EMBARGO TOT 24 SEPTEMBER 21.00 UUR

MAYLEEN & CHEYENNE WINNEN MY CAMP ROCK

Hilversum/Brussel, 24 september 2010 Mayleen (14 jaar) en Cheyenne (15 jaar) zijn de winnaressen van de Disney Channel-talentenjacht My Camp Rock. In de finale die vanavond op Disney Channel wordt uitgezonden nemen vier finalisten het tegen elkaar op. De spetterende finale wordt gepresenteerd door Dean en Sita. De vriendinnen uit Alkmaar en Heerhugowaard zingen het nummer It's not too late uit de film Camp Rock 2: The Final Jam en winnen hun eigen videoclip op Disney Channel.

De afgelopen maanden is Disney Channel op zoek gegaan naar nieuw zang- en danstalent. Na diverse audities en een zware My Camp Rock Bootcamp bleven er vier finalisten over. De Vlaamse Astrid en Haruka, de Nederlandse Amy en het duo Mayleen en Cheyenne. De jury die de moeilijke taak heeft om de winnares te bepalen bestaat uit danseres Nicky Vernieuwe, acteur Chris van Tongelen en zangcoach Babette Labeij. De uitslag van de My Camp Rock-finale is vanavond rond 20.35 uur te zien, direct na de premiere van de Disney Channel Original Movie Camp Rock 2: The Final Jam.

Mayleen en Cheyenne zijn gek op zingen en dansen en besteden hier veel tijd aan. In 2009 deden ze auditie voor het Junior Songfestival en speelden ze mee in de musical Joseph. Hun eigen videoclip van het nummer It's not too late is vanaf woensdag 29 september op Disney Channel te zien. Daarnaast treden ze samen op tijdens de Tina-dag op zondag 26 september in Wassenaar.

Camp Rock 2: The Final Jam draait om Mitchie (Demi Lovato), Shane Gray (Joe Jonas), Jason Gray (Kevin Jonas) en Nate Gray (Nick Jonas) die terugkeren voor een geweldige zomer vol met muziek. Er is dit jaar alleen ook een ander kamp geopend, Camp Star. Dit brengt de toekomst van Camp Rock in gevaar. Camp Star daagt Camp Rock uit om te laten zien welk kamp nou werkelijk de beste muzikale talenten heeft en zo bereidt iedereen zich voor op de ultieme wedstrijd. Alleen is er één probleem wanneer Nate (Nick Jonas) verliefd wordt op de dochter van de concurrerende kampeigenaar. Zal Camp Rock deze zomer overleven en de beste zijn? De Disney Blu-Ray en DVD van Camp Rock 2: The Final Jam is vanaf woensdag 29 september 2010 verkrijgbaar.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 33 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. Sinds kort is Disney Channel in heel Vlaanderen te ontvangen via Telenet. In Nederland is Disney Channel sinds 3 oktober 2009 gratis te ontvangen voor alle UPC-abonnees.