Ingezonden persbericht


Derde editie Armut Macht Geil geïnspireerd door verpauperd Detroit

No Budget Festival onderzoekt kunst zonder financiële prikkels

Het Temporary Art Centre (TAC) en WEI organiseren samen de derde editie van het No Budget Festival Armut Macht Geil, een festival waar geen geld in om gaat. Terwijl het evenement toch volledig draait om geld. Over kunst, kunstenaars en waar zij hun geld vandaan halen. Over werken zonder geld. Maakt weinig geld juist creatief? Of wordt het er minder sterk en spannend van?

Dit jaar is de inspiratie voor het festival de verpauperde Amerikaanse stad Detroit, in het verleden bekend als 'Motor City' dankzij de welvarende auto-industrie, maar nu meer bekend als 'Murder Capital' met bijbehorende armoede. Ondanks - of misschien dankzij - haar verslechterende economische situatie, heeft Detroit door de jaren heen een schat van invloedrijke muziek en kunst voortgebracht.

Het programma van Armut Macht Geil is een mix van muziek, beeldende kunst, filosofie, documentaire en debat. Er is voor iedere smaak iets te doen. In de tuin en tuinzaal heerst Forgotten Detroit: DJ Pure en DJ Lady Aïda en vele anderen draaien de vergeten platen en de klassiekers uit Detroit. Ook kan er gerockt worden met Denvis&friends, geluisterd worden naar een filosofische lezing van Leon Heuts over woekering, geld en rente of een column van Ivana Ivkovic over kringloop bezocht worden. De beeldende kunstprogrammering zal dit jaar zorgen voor een verrassende verbinding tussen TAC en WEI.

Armut Macht Geil is een zoektocht naar de kunst zonder financiële prikkels. Een spiegel voor Nederland subsidieland. Een statement tegen de overgeorganiseerde en aan regels vastzittende wereld van muziek en kunst. De kunstenaars, muzikanten en sprekers krijgen 0 euro vergoed. En de entree is uiteraard gratis. Kijk voor het volledige programma op www.tac.nu.

ARMUT MACHT GEIL, 24 september 2010, 17:00-laat, Entree gratis. Locatie: TAC en WEI
---