Gemeente Deurne


Uitreiking eerste PC voor Deurnese minimagezinnen

PC regeling voor Deurnese minimagezinnen

Wethouder Ragetlie overhandigt PC aan cliëntenraad Nadat in februari werd besloten om de PC-regeling voor Deurnese minimagezinnen in te voeren, ontvangt de cliëntenraad op vrijdag 24 september de eerste PC uit handen van Wethouder Ragetlie.

Een belangrijke stap in de bestrijding van ongelijkheid als gevolg door inkomen en voor de kinderen van minimagezinnen een absolute kans.

Van groot belang voor het kind
Werken met een computer is essentieel, met name op school. Maar ook privé speelt de computer een steeds grotere rol. Helaas zijn er gezinnen waarbij de ouders onvoldoende inkomen hebben om zo'n uitgave zelf te financieren. Hun inkomen zit op of iets boven de geldende bijstandsnorm. De invoering van de PC-regeling helpt om dit soort ongelijkheden als gevolg van inkomen te bestrijden. De regeling heeft betrekking op thuiswonende kinderen van 6 jaar tot 18 jaar die onderwijs volgen en waarvan de ouder(s) inwoner zijn van de gemeente Deurne. Daarnaast moeten de ouders een inkomen hebben tot en met 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm en over een niet meer dan bescheiden vermogen beschikken. Ieder gezin dat aan de voorwaarde voldoet kan één laptop krijgen. Deze gezinnen komen ook in aanmerking voor een financiële bijdrage van EUR 8 per maand voor een internetabonnement. De regeling loopt tot 1 januari 2013.

Convenant "Alle kinderen doen mee"
De PC-regeling sluit perfect aan bij het convenant `Alle kinderen doen mee'. In het kader van het stimuleren van gelijke kansen voor kinderen heeft de gemeente Deurne dit convenant samen met het Rijk ondertekend. Het convenant is bedoeld om kinderen uit gezinnen met minder draagkracht, dezelfde mogelijkheden te geven op deelname aan sociale en maatschappelijke activiteiten als andere kinderen. Onderwijs volgen is een zeer belangrijke sociale en maatschappelijke activiteit, waarmee een kind de basis legt voor zijn toekomst.

Overhandigen eerste PC
Vrijdag 24 september is het zover. Om 16:00 uur zal de cliëntenraad het eerste exemplaar namens de cliënten in het gemeentehuis in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jasper Ragetlie. Met de PC-regeling schept Deurne betere voorwaarden en kansen voor kinderen in een achterstandssituatie." De regeling is een actiepunt uit het Sociaal Programma 2008-2010.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.n l | Proclaimer / Disclaimers