Flower event Alden Biesen : kleurrijke bloemen op topniveau

22/09/2010 11:06

FIELD / URBAN COMMUNICATION

"Touche Couleur" vormt het thema van het internationaal gekende bloemschikevent Alden Biezen. Kleuren staan centraal tijdens deze 15e editie. Zowel jong talent als internationaal gevierde florale kunstenaars verwerken maar liefst 100.000 bloemen tot unieke creaties. Dit jaar staan niet alleen bloemwerk maar ook kunstvormen op het programma. Zowel glasdesign, beeldhouwkunst en schilderkunst komen aan bod.

Het event gaat op vrijdag 24 september van start in de Landcommanderij Alden Biesen en duurt tot maandag 27 september. Organisator Rekad Producties verwacht tijdens deze vierdaagse hoogmis voor de bloemenliefhebber 18.000 bezoekers uit heel Europa.

Clemens Briels maakt kunstwerken die beroeren

Een blikvanger aan de inkom wordt ongetwijfeld 'El narrador del color' ofwel de kleurenverteller. Het imposante werk van tweëenhalve meter hoog is gemaakt naar aanleiding van het jubileum van dierentuin Heidelberg en werd uiteraard omwille van het thema als symbool van het event gekozen.

Achter de kunstwerken van Clemens Briels schuilt altijd een verhaal. Hij vertaalt zijn ervaringen op zijn eigen manier, in zijn eigen unieke fantasiewereld. Het resultaat: een schitterend schouwspel van kleuren en vormen waarvan u als kijker met een dosis humor kan genieten! (www.clemensbriels.nl)

Betoverend glas

De kunstenaarsfamilie Borowski leidt in Hennef (D) een glasatelier met wereldwijde renommee. Het huis Borowski werd bekend door de bijzondere werken van de kunstenaar Stanislaw Borowski. Vandaag staan zijn zonen Wiktor en Pawel aan het hoofd van het bedrijf en hebben ze niet alleen een professioneel kunstenaarsatelier, maar exporteren ze hun artistieke objecten ook wereldwijd.

Naast adembenemende, individuele glaskunstwerken worden in de kleine manufactuur ook exclusieve, decoratieve en functionele objecten voor huis en tuin ontworpen en geproduceerd. Elk stuk wordt met de grootste zorg met de hand gemaakt, mondgeblazen of vormgegeven in de oven. De karakteristieke originaliteit en levendige lichtintensiteit van het gekleurde glas maken elk kunstobject tot een buitengewone belevenis. Laat u betoveren door Borowski glas en ontdek de collecties: Outdoor Objects, Studio Line en Artist Edition.

Exclusief voor het event worden 6 bijzondere vazen gedecoreerd door meesterbloembinder Baudouin Roelants (www.borowski-glas.de)

Welkom in de wereld van Liesbeth Swinnen

Chique en speels, chaotisch en kleurrijk maar ook rustig en kleurloos ...

Welkom op de expositie van Liesbeth Swinnen!

Liesbeths schilderijen hoeven weinig uitleg. Het ene doek een zwierig kleurenfeest het andere met harmonieuze sobere tinten, stijlvol en ingetogen. Doorstane emoties en ervaringen zijn als cafeïne en leveren krachtige inspiratie.

Locatie: kelders kasteel (www.liesbetswinnen.be)

Voor kunstliefhebbers nog een kleine tip: bezoek de kleurrijke schildersmarkt 'touche de Montmartre' op zondag 26 september op de Maastrichterallee.

Meesterbloembinder Stef Adriaenssens brengt nieuw leven in het blauwe salon

In de maand november 2007 werd het gerestaureerde Blauwe Salon in de zuidwestelijke hoektoren van het kasteel plechtig geopend. Deze ooit rijkelijk versierde kamer werd gedeeltelijk gereconstrueerd na de brand in 1971: de marmeren schoorsteenmantel, de gerecupereerde schouwmantel en de houten binnendeuren. Blikvanger in de kleine ruimte is de schitterende goudkleurige, handgemaakte kroonluchter, Candles en Spirits, van William Brand uit de Brand-van-Egmondcollectie.

Meesterbloembinder Stef Adriaenssens uit Lier verstaat als geen ander de kunst om samen met zijn team de bezoekers te blijven verbazen. Aan hem dit jaar de eer om deze bijzondere kamer, die nog nooit gedecoreerd werd ter gelegenheid van het event, een kleurrijke beleving te geven.

Aansluitend realiseert hij een bijzonder veld met germini in alle kleuren.

Worldcup Shanghai 2010: Araik Galstyan, designer van 'living art'

Niet iedereen krijgt de kans om deelnemers aan het wereldkampioenschap Interflora bloemschikken in levenden lijve te ontmoeten. Wij inviteerden voor u Araik Galstyan, winnaar van de 'Dutch Creations People's Choice Award'.

Araik is van Armeense afkomst. De algemene filosofie van zijn werk is excellence, het moet perfect zijn. Zijn inspiratie vindt hij in de liefde voor de natuur, de wisselwerking tussen de kleuren van de zon, het bos en de hemel.

Celebrations: Miranda Ter Voorde & Friends

Meesterbloembinder Miranda Ter Voorde brengt in samenwerking met de uitgeverij Rekad in primeur een boek uit ter gelegenheid van haar 10-jarig jubileum. Het wordt een 'feel good' boek met als thema feesten door het jaar heen. Daarin spelen bloemen met al hun emoties de hoofdrol. Samen met een aantal bevriende collega's worden thema's uit het boek uitgebeeld. (www.meesterlijkgeschikt.nl)

Openingsdag vrijdag hoedjesdag in Full Colour!

Flaneren over de promenade en de catwalk met een zelfgemaakte plantaardige hoed: frivool, statig, sober, bombastisch, schattig of streng ... maar steeds in full colour! Je creativiteit wordt beloond met een korting van 2 euro op de inkomprijs en een glaasje Cava.

La couleur de l'amour

Modellen van Miss Fashion presenteren in de kerk (op zaterdag en zondag) een nieuwe visie op bruidsbloemwerk. Ze showen er bruidskleding van boetiek Bellini met pittig assorti-bloemwerk van de hand van 35 meesterbloembinders. Een inspiratiebron voor de moderne en klassieke bruid.

Red roses for a blue lady ....

Showcase 'Rosa, Rosae, Rosas': de roos in al haar facetten: vormen, geuren en kleuren wordt gebruikt om het prachtige appartement van de Landcommandeur in een roos kleedje te steken. Tom Nackaerts (Young Amadaeus), Annick Mertens (Onverbloemd) en vele anderen staan garant voor hoogwaardige creaties met deze koningin van de bloemen.

Foto's beschikbaar op www.fileserver-urban-communication.be/flower event Alden Biesen

Praktische Info

Landcommanderij Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

E313 Hasselt/Luik, afrit 31 Bilzen

Inkom 12 euro

Kinderen -14 jaar gratis

Cateringfaciliteiten/Ruime parking

Shuttledienst vanaf station Bilzen naar landcommanderij Alden Biesen (heen en terug) 1,5 euro.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel