Dienstenbond CNV

Nieuws

23 september 2010

CNV verlangt vijf jaar werkzekerheid voor personeel De Friesland en Achmea bij fusie

CNV Dienstenbond houdt De Friesland Zorgverzekeraar en Achmea aan de werkzekerheidsafspraken die gemaakt zijn voor het komende fusietraject dat vijf jaar beslaat. Concreet betekent dit dat het personeel in de komende vijf jaar verzekerd is van werk. Daarnaast heeft De Friesland, waar 23% van de werknemers behoort tot de zogeheten `flexibele schil', zich uit gesproken dit percentage omlaag te willen brengen en meer mensen in vaste dienst te nemen.

Gert-Jan Seffinga, bestuurder CNV Dienstenbond noemt het behoud van de zorgverzekeraars voor Friesland goed nieuws: "Het is belangrijk voor Leeuwarden en Friesland dat beide concerns voor de regio behouden blijven. Zeker in een tijd dat andere financiele dienstverleners als ING en Woudsend hun activiteiten, callcenters, uit de regio weghalen."

Doorstroommogelijkheden
Seffinga wijst verder op de toename aan doorstroommogelijkheden voor het personeel. Verder verwacht hij dat met de eigen positie die De Friesland krijgt binnen Achmea de eigen ondernemingsraad behouden blijft.

Harmonisatie
Op termijn gaat CNV Dienstenbond in gesprek over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. Gezien het feit dat Achmea de overnemende partij is en een betere CAO kent gaat Seffinga er vanuit dat niemand erop achteruit gaat, maar er eerder beter van wordt.

zie ook het bericht op Omrop Fryslan