Dienstenbond CNV

Nieuws

23 september 2010

Behoud van werk centraal in Sociaal Kader AH DC

Na ruim een jaar aandringen, masseren en onderhandelen met AH is het zover: er ligt eindelijk een Sociaal Kader (SK). Dit SK is bedoeld om de sociale en financiële nadelen van de reorganisatie (onder de noemer Way of Working) op te vangen. Voor veel medewerkers blijft het onduidelijk wat er allemaal gaat veranderen in de DC's. Dat brengt een hoop onrust met zich mee. Met dit SK wordt een deel van de onrust weggenomen doordat hierin staat beschreven wat er met medewerkers gebeurt op het moment dat functies wijzigen of vervallen. Het belangrijkste uitgangspunt is dat aan alle medewerkers behoud van werk wordt geboden.

Het SK heeft de volgende uitgangspunten:
o Als je functie wijzigt of vervalt en je wordt boventallig dan leidt dit baanverlies in principe niet tot het verlies van je werk. Behoud van werk staat voorop.
o Als je functie vervalt zul je in beginsel worden herplaatst in een andere passende functie. Dat kan binnen logistiek of binnen Ahold. o Een functie wordt als passend beschouwd als die qua vereiste kennis, vaardigheden, werktijden, contracturen vergelijkbaar is met je oude functie en het maximum salarisniveau van je nieuwe functie niet lager is dan 80% van het maximum van je oude functie. Salarisverschillen worden gecompenseerd, om zo inkomenszekerheid te garanderen. o Als er geen passende functie wordt gevonden vindt er een begeleidingsperiode plaats van 9 maanden waarbij je maximaal wordt ondersteund bij het vinden van ander werk binnen en buiten AH. o Als in het uiterste geval geen nieuw werk wordt gevonden, dan bespreekt een commissie waarin vakbonden zitten jouw individuele situatie. Maatwerk staat vervolgens centraal bij het uitkeren van een eventuele ontslagvergoeding. Maar het SK is erop gericht deze situatie absoluut te voorkomen.

Ledenvergaderingen
CNV Dienstenbond wil in ledenvergaderingen uitbereid tekst en uitleg geven over het SK. Als lid heb je uiteindelijk het laatste woord, dus alleen als je instemt met het SK is dit definitief. Wij nodigen je uit op één van de ledenvergaderingen:

§ DC Zwolle, dinsdag 28 september: 15 uur tot 16 uur in het bedrijfsrestaurant.
§ DC Pijnacker, woensdag 29 september: 15 uur tot 16 uur in zaal A2.18.

§ DC Geldermalsen, dinsdag 5 oktober: 14.30 uur tot 15.30 uur in het restaurant.

Hopelijk ben je aanwezig. In de ledenvergaderingen zal ook worden stilgestaan bij de uitvoering van de protocolafspraken zoals die in de cao staan en de nieuwe cao.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je terecht bij bestuurder Fedde Monsma, telefoonnummer 023-5651052, of per e-mail f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl. Of bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.