Gemeente Zoetermeer

Sociaal Economische Agenda (SEA) zet afspraken diversiteit voort

"De publiek-private samenwerking binnen de SEA, vormgegeven door het convenant Diversiteit en gelijke behandeling in bedrijf, zorgde er tot nu toe voor dat 467 werkzoekenden een baan vonden. Reden om het initiatief voort te zetten en te verbreden", aldus Edo Haan, wethouder SEA. "Met het stijgende aantal bijstandgerechtigden en de oplopende werkloosheid is het erg belangrijk om aandacht te blijven hebben voor zwakkere groepen op de arbeidsmarkt."
Diversiteit is een belangrijk onderdeel binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij wordt stilgestaan bij de sociale, ethische en ecologische gevolgen van de bedrijfsvoering. De centrale vraag is steeds meer 'hoe pak je dat aan'. Tijdens de conferentie Diversiteit in praktijk op 27 september in De Sniep in Zoetermeer delen bedrijven hun kennis om praktisch vorm te geven aan diversiteitbeleid. Marti de Brouwer, directeur Lips Textielservice, en Wouter Vlasblom, directeur Human Relations delen hun verhaal en tips voor het succesvol toepassen van diversiteitbeleid.

Het convenant Diversiteit en gelijke behandeling in bedrijf is een initiatief van de Sociaal Economische Agenda. In 2008 ondertekende vijftig bedrijven het convenant. Een aantal van hen ontving reeds het Zoetermeerse keurmerk voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen (SEBO) en tijdens de bijeenkomst ontvangen nog eens negen Zoetermeerse bedrijven het SEBO-keurmerk uit handen van wethouder Edo Haan.

Zie ook

* Sociaal Economische Agenda