Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 23 september 2010

Vragen van het lid Wolbert (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

over het ontslag van het voltallige huishoudelijk personeel van thuiszorgaanbieder Amstelring


* Kent u het bericht dat thuiszorgaanbieder Amstelring het voltallige huishoudelijk personeel zal ontslaan omdat gemeente Haarlemmermeer met een andere aanbieder in zee gaat? *


* Heeft u inzicht in de manier waarop de gemeente Haarlemmermeer voldoet aan haar inspanningsverplichting, zoals die in de WMO is opgenomen, ten opzichte van de 400 werknemers die door deze aanbesteding nu hun baan verliezen?


* Heeft u er zicht op of de medewerkers van Amstelring die bij een nieuwe werkgever met soortgelijk werk aan de slag kunnen dat onder soortgelijk loon en arbeidsomstandigheden kunnen doen?


* Weet u of de gemeente Haarlemmermeer voornemens is de overige medewerkers via re-integratie te laten doorstromen in nieuwe functies? En zo nee, welke mogelijkheden ziet u om de gemeente daartoe aan te sporen, ook gezien de uitvoering van motie-Wolbert die verzoekt om een stappenplan voor doorstroom van alfahulpen (31 795 nr. 27)?


* "Amstelring ontslaat 400 man", Haarlemsdagblad, 21-09-2010 http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemmermeer/article6405736.ece/Amstelring-ontslaat-400-man