Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaltbommel, vrijdag 24 september 2010

Huurders krijgen sleutel eerste nieuwe woningen Agnietentuin

Woonlinie werkt in de vesting van Zaltbommel aan een bijzonder nieuwbouwproject: Agnietentuin. De eerste fase, waarin eengezinswoningen en appartementen komen, is in aanbouw. Geheel passend bij de stijl van de historische binnenstad. Op donderdag 23 september 2010 werden de eerste zes woningen opgeleverd.

Wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel had de eer om de nieuwe huurders hun sleutels te overhandigen. Mevrouw Van Hees, bewoner van een woning aan de overkant, kreeg als eerste haar sleutel. Haar oude huis wordt gesloopt om plaats te maken voor het nieuwbouwproject, maar ze krijgt er een prachtige, ruime woning voor terug. Het is de afgelopen jaren een intensief proces geweest, maar mevrouw Van Hees heeft erg uitgekeken naar deze dag.

Wethouder Bragt en directeur bestuurder Peter van den Heuvel van Woonlinie refereerden ook naar het lange proces. Woonlinie heeft het project twee jaar geleden van een ontwikkelaar overgenomen en heeft in korte tijd dit resultaat kunnen bereiken. "Dat heeft een lange adem van de oude bewoners van de Vogelenzang en Agnietenstraat gevraagd", vertelde wethouder Bragt. Het ontwerp werd door alle aanwezigen geprezen, met complimenten voor aannemer Tankens BV uit Andel.

Mevrouw Jonas, een andere huurder, woonde in Den Bosch en verhuist nu naar Zaltbommel. Ook zij is blij met haar nieuwe huis. Zij werd door medewerkers van Woonlinie opgetild om het uitzicht vanuit haar dakraam op de Bommelse toren te kunnen bewonderen!

Het vervolg
De huurappartementen en koopwoningen worden in het voorjaar van 2011 opgeleverd. Heeft u interesse in een woning of wilt u meer weten over de volgende fasen van het project? Kijk op www.agnietentuin.nl.

================EINDE PERSBERICHT ===============