Ingezonden persbericht


Persbericht

Buitenpost, 24 september 2010

Bijenexcursie resultaat van geslaagde samenwerking

Ruim 400 leerlingen uit 4 gemeenten hebben de afgelopen weken De Kruidhof bezocht voor een bijenexcursie. Tijdens de excursie ontdekken kinderen van alles over het leven van de bij. Ze proeven honing, ze bekijken bijenbloemen, ze mogen allerlei imkerattributen bekijken, bevoelen en zelfs ruiken. Als klap op de vuurpijl mogen de kinderen met echte imkerkappen op een bijenkolonie zien. Dankzij een lesbrief over bijen die de leerkracht in de klas behandelt, komen de kinderen goed voorbereid naar de excursie.

Niet alleen de kinderen, maar ook de imkers hebben genoten van deze lessen. Het is zeker voor herhaling vastbaar en dat is maar goed ook, want er staan meer kinderen te trappelen om deze ervaring mee te maken.

De excursie is speciaal gericht op leerlingen uit groep 6 en is het resultaat van een samenwerking tussen twee NME-centra, De Kruidhof en de imkervereniging Kollumerzwaag e.o. Samen willen zij de kinderen betrekken bij de natuur en biodiversiteit in hun eigen leefomgeving.

NME-Achtkarspelen en NME-centrum "De Klyster" besteden dit jaar extra aandacht aan biodiversiteit. Onder andere door deze bijenexcursie, maar ook door bijvoorbeeld het aanplanten van drachtplanten voor bijen, willen de gemeenten bijdragen aan het behoud van biodiversiteit.

Op de website van Botanische tuin De Kruidhof zijn foto's van de excursie te bewonderen.