Ingezonden persbericht


Muiswerk Leestekens op maat lost interpunctieproblemen op

Spelling, werkwoordspelling, woordkennis, rijmwoorden, grammatica, begrijpend lezen.... inmiddels dekken de Muiswerkprogramma's voor het basisonderwijs al behoorlijk wat taalaspecten af. En het blijft maar doorgaan: vanaf deze week kunnen we ook interpunctie aan de opsomming toevoegen!

De eerste Periodieke Peiling van het Onderwijsniveau onderzocht de taalvaardigheid van meer dan vierduizend leerlingen uit groep 8. Een van de conclusies is dat interpunctie een groot probleem is: alleen zeer goede leerlingen wisten een tekst te schrijven waarin hoofdletters, punten en komma's op de juiste plaats stonden. Wij geloven dat Leestekens op maat daar verandering in kan brengen. De rubrieken zijn ingedeeld op basis van de door de inspectie genoemde leerinhouden.

Naast de leestekens worden ook hoofdletters en spellingtekens behandeld. Het programma bevat 2000 interactieve opgaven met duidelijke en gesproken uitleg. Na een fout antwoord ontvangt de student hulp en duidelijke feedback. En zoals in alle Muiswerkprogramma's wijzen diagnostische toetsen elke student de weg naar het juiste oefenmateriaal.

Kijk op www.muiswerk.nl/leestekensopmaat voor meer informatie en om een demoversie van het programma aan te vragen.

---------------------------------------------EINDE PERSBERICHT----------------------------------------------------------------

Noot aan de redactie: Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma's helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas.

Voor meer informatie en voor het aanvragen van evaluatie-exemplaren, kunt u contact opnemen met Linette Eveleens, Muiswerk Educatief, J.A. van Seumerenlaan 5-7, 1422 XS, Uithoorn, e-mail: info@muiswerk.nl, telefoon: 0297-523159.