De Nederlandse Wijnfeesten 2010; proef & geniet in wijndorp Groesbeek


GROESBEEK, 20100629 -- Van vrijdag 24 september tot en met zondag 26 september 2010 vindt in wijndorp Groesbeek de 4e editie plaats van de Nederlandse Wijnfeesten. Een weekend boordevol activiteiten voor wijnkenners en wijnliefhebbers uit binnen- en buitenland. Naast wijnliefhebbers komen ook kinderen goed aan hun trekken. Op zondag worden speciale activiteiten en creatieve kinderworkshops georganiseerd. Steeds meer levensgenieters weten de weg te vinden naar dit wijnevenement blijkt uit het groeiende bezoekersaantal. Vorig jaar bezochten meer dan 20.000 bezoekers de Nederlandse Wijnfeesten en werd landelijk door dagbladen, magazines en TV stations aandacht besteed aan dit unieke Nederlandse evenement.

Nederlandse wijnen; met passie gemaakt!
De wijnbouw in Nederland zit de laatste jaren flink in de lift. Ons land telt inmiddels 160 professionele en semiprofessionele wijngaarden. Dit met een totale oppervlakte van ca 200 ha. Dat is vier keer zoveel dan vijf jaar geleden. Nederlandse wijn oogst nationaal en internationaal al veel waardering, wat ondermeer blijkt uit het toenemend aantal medailles dat er behaald wordt. Groesbeek is met haar 10 hectare wijnbouw de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste wijndorp van Nederland. De wijngaarden liggen in de prachtige Groesbeekse heuvels. De specifieke bodem, gecombineerd met de nieuwste druivenrassen, maken het mogelijk om in dit klimaat goede wijnen te maken. De Groesbeekse wijnen vielen dan ook al diverse malen in de prijzen!

Programma onderdelen Nederlandse Wijnfeesten
Wijn, wijnbouw en feest; dat zijn de ingrediënten voor dit complete evenement voor levensgenieters. Het wijnevenement start op vrijdagavond met een wijngala in de prachtige ambiance van het spiegelpaleis waarbij bezoekers genieten van een compleet verzorgde avond met dinerdansant en wine-experience. De internationale wijn- en spijsmarkt op zaterdag en zondag biedt alle wijnliefhebbers de kans om op een informele proeverij kennis te maken met wijnen uit Nederland, Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Aangevuld met heerlijke hapjes en live muziek. Geïnteresseerde wijnliefhebbers( zowel beginners als gevorderden) kunnen deelnemen aan wijnworkshops gegeven door bekende vinologen.

De wijnactiviteiten worden afgewisseld met muziek, dans, mode, cabaret en kunst. Liefhebbers van kunst kunnen op zaterdag en zondag de expositie CINCIN! Ulla's choice bewonderen in expositieruimte De Centrale. Maar liefst 21 kunstenaars tonen daar hun werk rondom het thema Wijn & Wijnfeesten. Op zondag zal de eerste `Chapeau' voor Groesbeek plaatsvinden; een echte hoedenfair met hoedenwedstrijd en modeshow.

Voor de echte muziekliefhebbers is er zaterdagavond een spetterend optreden van Lois Lane goes ABBA en muziek uit de `80's & `90's. Zondag kan de liefhebber van schlagers genieten van Die Lustige Schlagerfreunden.
Op zondag kunt u tijdens `Open Dag Wijngaarden' rondkijken bij Wijnhoeve De Colonjes, Wijngaard De Holdeurn, Wijngaard Klein Amerika en Wijnhoeve De Heikant. Neem eens de proef op de som en ga op bezoek bij een van de vele wijngaarden. En maak kennis met een bijzonder streekproduct: de Nederlandse wijn. Speciaal voor de kinderen zijn er op zondag creatieve kinderworkshops en activiteiten georganiseerd zodat u met het hele gezin kunt genieten!

Informatie
Heeft u interesse in tickets voor de workshops, een dag- of weekendarrangement, kijk dan op de site www.nederlandsewijnfeesten.nl. Ook kunt u hier terecht voor het volledige programma.

Datum : vr 24 september t/m zo 26 september 2010
Programma : vr van 18.30 tot 0.30 uur
za van 14.00 tot 01.00 uur
zo van 12.00 tot 21.00 uur
Locatie : Groesbeek

Het laatste weekend van september belooft weer een mooi wijnweekend te worden!





Ingezonden persbericht