Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VERRASSINGSCONCERT ROWWEN HÈZE IN BRABANTHALLEN 'S-HERTOGENBOSCH

Band bestaat een kwart eeuw op vrijdag 24 september

's-Hertogenbosch, vrijdag 9 juli 2010 - Rowwen Hèze, Limburgs trots en Hollands glorie, wordt op vrijdag 24 september - de datum waarop het 25 jaar geleden allemaal begon - door haar eigen fanclub en management verrast met een groots opgezet 'verrassingsconcert' in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Tijdens het 25e verjaardagsfeest treden de heren niet alleen zelf op. Als verrassing voor de band zijn tijdens het concert ook verschillende collega-artiesten te gast zoals Karin Bloemen, Guus Meeuwis en BZB. Het jubileum is bijzonder: het gebeurt zelden dat bands 25 jaar aaneengesloten succesvol zijn zonder daarbij een 'sabbatical' in te lassen.

Morgen start via www.rowwenheze.nl de kaartverkoop van het verrassingsconcert dat de Limburgse succesformatie op vrijdag 24 september - 25 jaar na het ontstaan van de band - geeft in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Na vijftien albums, veertig singles, bijna 2.000 optredens en zelfs het voorprogramma van The Rolling Stones (als één van de weinige Nederlandse bands in de popgeschiedenis) viert de band het verjaardagsfeest in 's-Hertogenbosch. Niet alleen de fans, maar ook de band zelf zullen tijdens dit concert worden verrast met verschillende gastoptredens. De keuze voor juist deze locatie maakte het management van de band heel bewust. Manager Rudy Havermans: "De Rowwen Hèze Fanclub kwam met het idee om een verrassingsconcert te organiseren voor de band. Rowwen Hèze kan het hele land op z'n kop zetten, maar voor deze gelegenheid gaan we niet te ver van huis". Brabanthallen 's-Hertogenbosch rekent op 10.000 bezoekers.

Rowwen Hèze
Begonnen als Engelstalig bandje uit de Peel is Rowwen Hèze in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een van de grote acts in de Nederlandse popmuziek. En dat alles met liedjes in het Limburgs dialect. In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Later volgden meer optredens op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop en het Deense Roskilde. Vijf jaar geleden vierden de zes heren hun twintigjarig bestaan met als afsluiting uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. Een groot succes blijven de jaarlijkse 'Slotconcerten', waarvoor fans uit het hele land naar het Limburgse America komen.
---


Noot voor redacties