Ingezonden persbericht


Amsterdam, 2 juni 2010

Première Wall to Wall van Jong RAST tijdens jubileumweek van Theater RAST

Vrijdag 24 september 2010 - Podium Mozaïek Amsterdam - 21.00 u.

In de week van de feestelijke viering van het 10 jarig bestaan van Theater RAST gaat op vrijdag 24 september 2010 de voorstelling Wall to Wall van Jong RAST in première in Podium Mozaïek in Amsterdam. Hierna volgt een tour t/m 21 oktober in diverse theaters in Amsterdam, Den Haag en in Utrecht.

De voorstelling gaat op macro niveau over de financiële crisis en geeft een vermoeden wat de gevolgen zijn in drie gezinnen. Op micro niveau gaat het over de crisis in elk gezin. Hoe je leefomgeving en opvoeding je maken tot wie je bent. Hoe je ouders je altijd tot voorbeeld zullen zijn, of je dat nou wilt of niet.

Wat gebeurt er thuis met de kinderen als een vader naar de bank is om een faillissement te voorkomen, een manische moeder in nachthemd over straat zwerft en een ruziënd stel vertraging heeft vanaf een Grieks eiland?

Als voyeurs gluren we in de huiskamer van drie gezinnen naar binnen. Terwijl buiten een noodweer losbarst, kijken we naar de bende van drie broers, naar de zooi van vijf zussen en naar een puber alleen op een te ruime sofa. De kinderen wachten thuis met de vissen en een diepvriesmaaltijd. En wachten duurt lang als de huiskamer niet goed past.

'Ik droom vaak dat ik huil.

Niet dat ik me dan verdrietig voel.

Het is huilen zonder gevoel.

Een heel gek leeg huilen.

En ik kan niet meer stoppen.

Als ik eenmaal droom, huil ik.'

Wall to Wall is gebaseerd op en met fragmenten uit Bizon & Zn van Pauline Mol en met nieuwe teksten van Anouk Saleming.

Spel Salma Bousbiba, Leon Chaves Rainha, Ellen Deinum, Steven Groen, Jasmine van der Hell, Elyasu Ibrahim, Juultje Kok, Ibtissam Mallaouch, Soufiane Moussouli, Emmanuel Ohene Boafo en Yanice Roos Concept en Regie Elike Roovers Concept en Tekst Anouk Saleming Spel en Stemcoach Peter van Roermund Muziek Mark Bergwerff Decor en Productie Ann-Nicole Tazelaar Lichtontwerp en Techniek Jordy Stuurman Fotografie Frank Hanswijk Grafische vormgeving Bülent Evren Productieassistent Sterresoet van Schooten Projectleider Elif Uzun Educatie Edo Berger Zakelijke leiding Gert de Boer Publiciteit Yuen Kwan Lo en Vurgil Bruyning.

Kijk voor actuele speeldata op www.jongrast.nl

Speeldata 2010

SEPTEMBER

Vr 24 21.00 Amsterdam Podium Mozaïek www.podiummozaiek.nl première

Za 25 21.00 Amsterdam Podium Mozaïek

Di 28 Amsterdam Theater de Meervaart besloten

Wo 29 Amsterdam Theater de Meervaart besloten

OKTOBER

Do 07 20.30 Den Haag Theater De Regentes www.deregentes.nl

Wo 13 19.30 Amsterdam De Krakeling www.krakeling.nl

Do 14 20.30 Utrecht Stadsschouwburg www.stadsschouwburg-utrecht.nl

Vr 15 20.30 Utrecht Stadsschouwburg

Do 21 20.00 Amsterdam ZO Bijlmer Parktheater www.bijlmerparktheater.nl

N.B. wijzigingen voorbehouden

Jong RAST is een samenwerking van Theater RAST, Theater de Meervaart/Studio West, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten/Theaterschool, ROC van Amsterdam/KCA, Stadsdelen Nieuw West en Bos en Lommer en wordt ondersteund door Gemeente Amsterdam.


---- --