Europees Kampioenschap DogFrisbee op de Lithse Ham te Lith


LITH, 20100913 -- Op 24, 25 en 26 september 2010 zal het Europees Kampioenschap Dogfrisbee plaatsvinden op De Lithse Ham te Lith.

Op 24, 25 en 26 september 2010 zal het Europees Kampioenschap Dogfrisbee plaatsvinden op De Lithse Ham te Lith.
Het E.K. Dogfrisbee is hét hondenevenement van Europa en wordt elk jaar in een ander land gehouden. Dit jaar heeft de Stichting D.O.G. de eer om het te mogen organiseren.
Dogfrisbee is een actieve sport waarbij baas en hond zich van hun allerbeste kant laten zien, zowel in acrobatisch als conditioneel opzicht.

Dogfrisbee bestaat uit 2 onderdelen.
Spectaculair en een genot om naar te kijken is de Freestyle. Een show op muziek van 2 minuten, waarbij de baas met 10 frisbees en verschillende werptechnieken de hond allerlei acrobatische sprongen laat maken. Mits goed en veilig gegooid, kan de hond zich dan van zijn meest atletische kant laten zien. Kortom samen met het andere onderdeel Toss & Fetch een topsport waar zowel baas en hond heel veel plezier aan beleven.

Zoals gezegd wordt het evenement op 24, 25 en 26 september 2010 gehouden. Als locatie is vanwege zijn centrale ligging en uitstekende faciliteiten gekozen voor het recreatiecomplex De Lithse Ham. Uit verschillende landen uit Europa komen baasjes en hun hond strijden om de Europese titel in hun eigen klassement. De baasjes die met hun hond uitkomen in de topklasse (Super Open genaamd) maken zelfs kans om zich te kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap, gehouden in Amerika.

Ook worden deze dagen andere activiteiten gehouden, zoals bijvoorbeeld dogdiving.
Er is een groot `zwembad' met aanloopsteiger aanwezig. Iedereen met een hond, dus ook toeschouwers, kan dan snuffelen van de sport dogdiving. Hierbij is het de bedoeling dat het baasje een speeltje in het water gooit, de hond neemt dan een aanloop op de steiger en probeert dan zo ver mogelijk het zwembad in te springen. Je kunt zo vaak mogelijk proberen, waarbij je een kleine vergoeding betaalt per snuffelrondje. Het geld dat daarmee wordt opgehaald gaat naar Stichting Hulphond. Iedereen kan aansluiten. Hoe meer snuffelrondjes je maakt des te meer we Stichting Hulphond een flink steuntje in de rug kunnen geven.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen en te genieten van al hetgeen er te zien is. Neem ook vooral je hond mee. Voor de kinderen is er een kinderhoek met een springkussen en zij kunnen zich ook leuk laten schminken. Voor de hapjes en drankjes is natuurlijk ook gezorgd. Check voor het volledige programma en tijden www.dogfrisbee.nl . Entree gratis.

Dogfrisbee, honden weten waarom!

www.dogfrisbee.nl
Marcel@dogfrisbee.nl